2017. december 8., péntek

Lebontott Bowling Greenek

A vég sajnos utolér mindent és mindenkit, ez alól a számomra oly aranyos kis kültéri bowling green pályák sem kivételek. Következzen most öt ezen egykori pályákból, amelyekből szinte semmi sem maradt 2016-ra.
A Bestwood Village Community Centre területén már nem üzemel a pálya, de a bontásra ítéltetett épületegyüttes kerítésén bekukkantva még éppen kivehető volt az egykori "green" körvonala. Talán az épület egy felújítással még menthető, de a pálya renoválására nem sok esély van.
Farnham Royalban már ennyi sincs meg az egykori bowling greenből, igaz, már 2013-ban is így nézett ki. A Farnham Parkban parkolásra használják a területet, feltéve, hogy nem esik túl sok eső, mert akkor sártengerré válik az egykori pálya, amint megjelennek rajta a kocsik. 
Pennben, az Elm Roadon sincs már meg a bowling green, pontosabban egy füves focipályát alakítottak ki rajta, ahol kispályás csapatok mérhetik össze tudásukat. Viszont itt is figyelni kell az esőre, mert ha túl sok esik, akkor elég két hajtós csapat és hamar dagonyázás lesz a labdarúgásból. 
Marlboroughban sincs már semmi az egykori pálya helyén, csak a kissé kiemelkedő körvonalak mutatják az Elcot Park egykori zöld gyöngyszemét. Mivel a terület még mindig a park része (mellette van egy labdarúgópálya), a füvet rendszeresen nyírják és a magasabb elhelyezkedése miatt, itt nem fenyeget senkit a sárveszély.
Seafordban is hasonló a helyzet mint Marlboroughban. A Salts Recreation Ground részeként az egykori bowling green is karban van tartva, de már csak a körvonalak utalnak arra, hogy itt egykor golyókat gurítottak sportszinten. Most játszótérként funkcionál és elhelyeztek pár egyszerűbb fapadot körben, így a gyepen játszó gyerkőcökre testközelből figyelhetnek a szülők.

Bestwood Village - Bestwood Village Community Centre:

Farnham Royal - Farnham Park:


Penn - Elm Road:

Marlborough - Elcot Park:

Seaford - Salts Recreation Ground:


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése