2017. december 3., vasárnap

Angol Gyephoki II.

Tovább kalandozva a gyephoki világában, most négy olyan füves pálya következik, ahol még nem jártam előtte.
Chalfont St. Peterben az Amersham and Chalfont Hockey Club székel és a Chalfont Parkban fogadja ellenfeleit, amely egyben a helyi krikettcsapat otthona is. A társbérlet jól jön a kisebb sportegyesületeknél az alacsonyabb osztályokban, így a chalfonti "fúzióra" sem panaszkodik senki. A grund teljesen jó állapotban volt 2016-ban amikor arra járta. A klubház kicsit ugyan maradi, de a játéktér első rangúnak látszott.
Marlboroughban is a tavalyi esztendőben jártam és itt is hasonló volt a felállás, azaz a Marlborough HC és CC együtt biztosította az otthonát a Savermake Forest Groundon. A város szélében, egy erdős résszel körbefogva terült el a két krikettpályával rendelkező sporttelep, amelynek egyikéből van kiszakítva egy rész a "száraz" hokisoknak. Minden teljesen rendben volt, amikor arra jártam. Egy rendezett, szépen fenntartott sporttelep volt ez Marlboroughban.
Stratford-upon-Avon városában a gyephokisoknak mindenkitől függetlenül egy külön részük volt a Recreation Groundon, igaz amikor ott jártam 2015-ben, akkor úgy tűnt, hogy rendszeresen már nem használja a Stratford HC. A játéktér nem volt már kialakítva, kimérve, felfestve csak a pőre grund volt meg (igaz az szépen nyírva) és egy klubépületszerű létesítmény. 
Warwickban ugyancsak közös albérletben voltak a krikettezők és a hokisok a The Pavilion területén. A fehér ruhások itt az uralkodók és az ő pályájuk volt jobban rendbe szedve. A hokisok grundja a főúthoz esik közel és kicsit kopottabb volt a kelleténél, itt-ott nagy sárfoltok éktelenkedtek a játéktéren, de ez csak arról tanúskodott, hogy rendszeresen használták meccsekre. Legalábbis 2014-ben még így volt, mert akkor jártam ott utoljára.

Chalfont St. Peter - Chalfont Park:

Marlborough - Savermake Forest Ground:

Stratford-upon-Avon - Recreation Ground:

Warwick - The Pavilion:


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése