2017. december 3., vasárnap

Angol Gyephoki I.

Angliában a gyephoki is igen nagy népszerűségnek örvend és a nagyobb településeken megtalálható egy-egy férfi és női klub. Régen csak füvön játszották a meccseket, egy labdarúgópálya méretű játéktéren, így nem volt gond gyorsan játszhatóvá tenni a foci vagy éppen krikettpályákat. Ma már kicsit más a helyzet, a komolyabb klubok, utánpótlásnevelő egyesületek már műborítású pályákon játsszák a meccseiket. Én nem szaladunk most ennyire előre és maradok az alap, füves pályával rendelkező kluboknál. Három olyan grund következik ahol már jártam korábban, de nagy változás egyik helyen sem tapasztaltam.
Bray apró települése összeér Maidenhead városával, így nem csoda, ha a brayi Victoria Cottage grundja a Maidenhead Hockey Club otthona, igaz csak társbérletben, hisz az eredeti birtokló a Bray Cricket Club csapata. A Cottage csendes környezetben terül el és a szép klubház, valamint a jól karbantartott pálya is arra engedett következtetni, hogy itt bizony odafigyelnek a sportra.
Ugyanez volt a helyzet Gerrards Crossban is, ahol a helyi Hockey Club a Dukes Lanen osztozik a krikettcsapattal a sportpályán. A GCSC otthona is jól karbantartott, szépen kinéző sporttelep, igaz a gyep kicsit kopottnak tűnt, a második vizitem alkalmával.
Rickmansworthban az RSC Sport Groundon szintén a kriketterek vannak otthon, de a sporttelep végében jut a gyephokisoknak is hely, igaz az itteni környezet már nem tűnt annyira szépnek és gondozottnak mint az előző kettő. A rögbipályák már meg is szűntek és a szomszédos mezőn sem voltak meg a pályák az idei esztendőben, így félő, hogy pár év múlva már nem lesz itt se semmilyen sportélet.

Bray - Victoria Cottage:

Gerrards Cross - Dukes Lane:

Rickmansworth - RSC Sports Ground:


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése