2017. december 2., szombat

DVSC Kézi: Oroszország

A DVSC női kézilabda csapata 1993-óta három orosz helyszínen lépett fel.
Volgogradban a Sport Palace sportcsarnoka volt az első helyszín, ahol a helyi "Rosijanka" fogadta a legjobb 16 között a debreceni Lokomotívot. A hatalmas csarnokban mindössze 1.000 néző volt jelen, ami az első meccsen elszenvedett nyolcgólos vereségnek tudható be. Hazai pályán sem volt sokkal nagyobb szerencséjük, hisz hiába a hatalmas orosz kolosszus félelmetes ereje, a magyar lányok a visszavágón és győzni tudtak, majd meg sem álltak a döntőig. 1995-ben újra e falak között lépett fel a DVSC és mint friss győztes az EHF Kupában, az Európai Szuperkupáért mérkőzött, de a Rotor most erősebbnek bizonyult és ők zsebelték be az "összetett" kupát, ráadásul teltház előtt.
A következő évben újra Oroszországba, pontosabban Rosztov városába zakatolt a Lokomotív és a helyi Isztocsnyik ellen kellett kivívni a döntőbe jutást. Az első meccsen ismét aránylag simán nyert a DVSC, de a visszavágó esélyese az orosz alakulat volt. A Sport Don sportcsarnokban kétezer néző előtt jött el a debreceni csoda, hiszen ismét nyerni tudott a piros-fehér alakulat és ismét kettős győzelemmel búcsúztatta a neves orosz ellenfelét. A hideg pokol nem fogott ki a magyar lányokon, sőt, ismét a döntőbe jutottak és meg is nyerték azt.
Innen alig tíz évet kellett várni, amíg újra Oroszországba szólította Fortuna a Lokit. 2005-ben az asztraháni Asztrahanyocska volt az ellenfél. A Sportkomplex Zvezdniy csarnokában alig ezer szurkoló láthatta a hazai csapat kétgólos győzelmét, ami nem bizonyult elégnek a visszavágóra, így ismét csak a debreceni lányok voltak a győztesei az orosz - magyar párharcnak. Üröm az örömben, hogy ebben a szezonban nem sikerült döntőbe kerülnie a DVSC-nek, de egy nagyszerű sorozat kezdődött a Asztrahanyocsak búcsúztatásával.

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése