2018. január 23., kedd

Lovaspályák

A lóversenypályák meglátogatása olykor szerepel a programomban, hiszen sokszor igen impozáns és egyedi tribünöket látok ezen viziteken. A szimpla lovassportpályák már nem annyira kedveltek számomra, így külön időt és pénzt nem áldozom a felkutatásukra, viszont, ha szerencsével beleakadok, vagy valaki beleakad nekem egybe, akkor nem mondok nemet a fényképezésre vagy ezen fényképek közlésére.
A 2012-es londoni olimpia idején a Greenwich Parkban volt ideiglenesen kialakítva a "Olympics Equestrian". Ezen a csodálatos helyen rendezték a lóversenyszámok fő részeit, de maga a pálya csak alkalmi jelleggel volt kialakítva a területen. Szerencsémre többször is jártam London ezen csendes, nyugodt részén, ahol a feljutva az obszervatóriumhoz remek kilátás nyílik a parkra és a fővárosra, valamint aki időben járt arra, annak az "Olympics Equatrian-ra".
A másik lovas helyszín nem annyira nekem, hanem inkább Juhász Istvánnénak és Lovasi Ferencnek köszönhető, akik a diósgyőri vár megtekintése közben gondoltak rám és megleptek egy képsorozattal. A Lovagi Tornák Tere a lovassportok mellett más eseményeknek (vásárok, koncertek, közösségi események) is otthont ad. A nézők kényelméről a "küzdőtér" mellett kialakított két fedett tribün gondoskodik. A vár mellett igen üde színfoltja ezen létesítmény Miskolcnak és a sportvonatkozás miatt számomra sem volt kérdés, hogy helyet adok neki egy bejegyzésben és a blog képrovatába.

London - Greenwich Park (Olympics Equestrian):


Miskolc - Lovagi Tornák Tere:
Kép: Juhász Istvánné és Lovasi Ferenc

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése