2018. január 8., hétfő

Angol Füves Kispályák II.

Akad még pár füves kispálya Angliában, amelyet nem tettem még közzé a nagyérdeműnek, így most jön a második rész újabb öt grunddal.
Az öt persze kicsit több, hiszen Aldershotban a The Polo Field hatalmas mezején mindjárt található vagy fél tucat a nagypályák mellett. Nem lett volna értelme egyenként lefényképezni őket, így mint egy csokor virág, úgy szerepelnek együtt a bejegyzésben és a képcsarnokban is.
Berkhamstedben a The Knox Johnstone Sports Centre sportcsarnoka előtt van egy füves grund, ahová felállítottak két kaput, kimérték a játékteret és ezzel a cselekedetükkel egy kispálya megörökítését tették lehetővé számomra.
Marlboroughban, a centerpályával párhuzamosan volt kialakítva egy negyed akkora füves grund, de a kapuk igen érdekes szögben álltak 2016-ban és a gyep is meglehetősen kopott volt, így megkapta a "Nem Használt" jelzőt a blogon, pedig amikor ott jártam pár gyerek épp próbálta kiaknázni a pálya adta korlátozott lehetőségeket.
Pennben, a French School Meadows egykori bowling green játékterét alakították át egy füves kispályának, amely a heves esőzések után inkább egy dagonyázóra hasonlít és nem futballra alkalmas területre.
Salisburyben, az Old Sarum egykori sporttelepén három nagy labdarúgópálya is volt, de a városfejlesztés útjában álltak, így 2016-ra már egy lakótelep magasodott az egykori játéktereken. A három nagypályából azért maradt hátra valami, nevezetesen egy kisebb füves grund kapukkal, ahol az új lakótelep, új lakói kergethetik a bőrgolyót, valamit megőrizve az egykori pályák miliőjéből.

Aldershot - The Polo Field:

Berkhamsted - The Knox Johstone Sports Centre:

Marlborough - Elcot Park:

Penn - French School Meadow / Elm Road:

Salisbury - Old Sarum:

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése