2018. január 23., kedd

DVSC: Kecskemét és Paks

Két "újkori" NBI-es ellenfél (Paks, Kecskemét) stadionja következik, ahol a Debreceni VSC fellépett 1993-óta. A két gárda közel azonos időben (Paksi FC 2006-ban, a Kecskeméti TE 2008-ban) jutott fel  legjobbak közé, így innentől sűrűbb volt a találkozó a felek között.
Pakson kezdetben nem lehetett első osztályú meccseket rendezni, de gyorsan kapcsoltak a helyi vezetők és pár forduló alatt alkalmassá tették a Fehérvári úti stadiont a hazai meccsek megrendezésére, így nem sokáig kellett albérletbe kényszerülniük. A pálya még így is elég szegényes kinézetű volt és ezen a 2008-ban kiépített villanyvilágítás sem sokat segített. Sem a tribün, sem a másik hosszanti oldal nem ütötte meg a kívánt színvonalat, sokan az NBI szégyenének tartották a paksiak otthonát. Ettől függetlenül a zöld-fehérek jó eredményeket értek el és oroszlánbarlang ugyan nem lett a "mocsárban", de állandó, lelkes kis táborral azóta is büszkélkedhetnek. A pályát, a lelátókat és a környezetet is folyamatosan frissítgették, újítgatták az elmúlt tíz évben, de a legnagyobb volumenű felújítást a tavalyi esztendő végén kezdték el. Kíváncsian várom mit sikerül majd összehozniuk.
Kecskeméten a Széktói stadion ad otthont a KTE hazai meccsinek, így a DVSC és szurkolóserege is ide érkezett, ha fellépett a csapatuk a városban. Azért a múlt idő, mert pár éve nem kaptak licencet az NBI-be, így onnantól nem volt miért a városban utazni. Előtte elég sűrűn találkoztak a felek, hiszen volt olyan év, hogy a bajnokság mellett a Magyar és a Ligakupában is egymásra akadtak. 2010-ben a Ligakupa döntőjét is itt rendezték (melyet megnyert a DVSC a Paks ellen), majd pár hétre rá ebben stadionban ünnepelhette a Loki az újabb bajnoki címét is. A szép emlékeknek 2014-ben vége szakadt, pedig a csapat és a szurkolók is szerettek ide járni. Igaz az Újpest rendezett itt egy bajnoki meccset kényszerből, így a piros-fehérek azóta is vizitáltak a stadionba, de a Kecskemét - Debrecen párviadal áttevődött a sportcsarnokba, hisz a KNKSE női kézilabdacsapatának tavaly sikerült feljutnia a legjobbak közé. A Széktói stadion a maga nemében egy pofás kis "jószág", a lelátó nem nagyok, nem is oly szépek, de valahogy mégis egyben van. 2002-ben újították fel, bővítették és leszékezték a lelátókat, kapott egy szép klubépületet és nemsokára megfelelő világítást is. Előre gondolkodtak a városban, hiszen pár év múlva a KTE sikeresen jutott az NBI-be, ahol ha nincs az MLSZ "mindenáron csökkentsük az NBI létszámát" vesszőparipája, még ma is első osztályú találkozókat rendeznének.

Paks - Fehérvári úti Stadion:


Kecskemét - Széktói Stadion:

Képek: Derencsényi István / Ultras Debrecen

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése