2018. január 13., szombat

DVSC Kézi: Magyarország I.


A DVSC lányai sok olyan sportcsarnokban léptek fel az elmúlt 20 esztendőben, ahonnan sajnos nem rendelkezem saját vagy ismerősök által készített felvételekkel. Viszont a blogon kialakított új rendszer megköveteli, hogy szóljak ezen sportcsarnokokról is, megengedve magamnak azt a luxust, hogy a képeket később próbálom meg pótolni valahogyan.
Zalaegerszegen a kilencvenes évek közepén vizitált több szezonon keresztül a Lokomotív, hiszen a helyi illetőségű Caola SE feljutott a legjobbak közé. A Városi Sportcsarnokot elsősorban a város két kosárlabdacsapata használta, de a röplabda mellett az említett női kézilabdás lányok is itt fogadták az ellenfeleiket. Az 1980-ban átadott  fedett stadion 2.500 néző befogadására alkalmas (ezzel Zalaegerszeg legnagyobb csarnoka) és a sport mellett a város más, kulturális rendezvényeinek is az otthona.
Pécsen is a kosárlabda hódít, így a Mecsekalja legnagyobb sportcsarnokot ők birtokolják, de mellettük a többi teremsport képviselője is otthonra lel a falak között. Ennek megfelelően a PTE PEAC női kézilabdázói is, akik itt fogadták a DVSC lányait éveken, sőt kisebb megszakításokkal évtizedeken keresztül. A Városi Sportcsarnokot 1976-ban adták át, majd 1997-ben újították fel és innentől viseli a Lauber Dezső nevet.

Marcaliban a kétezres évek elején utazott elsőnek a Loki, hogy bajnoki meccsen megütközzön a Marcali VSZSE csapatával. A Somogy megyei településen 1993-ban adták át a sportcsarnokot és innen számítják a helyi kézilabdázás felemelkedését, ami a kétezres évek elejére az NBI-be jutatta a helyi lányokat. Pár bajnoki meccsen kívül a magyar kupában is vívott e falak között meccset a két gárda, majd ahogy felemelkedett, úgy el is tűnt a marcali kézilabdázás az első osztályból, így azóta nem jártak arra a piros-fehér debreceni lányok.
Esztergomban is hasonló utat járt be a női kézilabda. 2001-ben jutottak fel az NBI-be, de már előtt összeakadtak a hajdúsági lányokkal a Magyar Kupában. Ez a kupavisszavágó volt az első, hogy a Pézsa Tibor Sportcsarnokban vizitált a DVSC, majd az első osztályban vívott nagy csatákat a két gárda, hiszen ekkor nem sajnálták az Esztergomi KSE csapatától az anyagi javakat, így a gárda évekig a középmezőny tagja volt. Aztán a pénz és a lelkesedés elfogyott, a helyi kézilabdázásnak meg leáldozott, így azóta nem járt arra a debreceni csapat.


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése