2018. január 8., hétfő

DVSC: Cegléd és Szolnok

A DVSC idegenbeli megmérettetéseinek sorában Cegléd és Szolnok stadionja következik, amely két városban nem is vizitált oly sokat a debreceni Lokomotív és szurkolótábora.
A CVSE otthonának számító Malomtó-széli Sporttelep stadionjában a kilencvenes évek előtt vizitált inkább a piros-fehér csapat, amikor a két gárda épp együtt szerepelt az NBII Keleti csoportjában. Az én kis számításomban (ami 1993-óta tart), csak egyszer, 2010-ben játszott egymás ellen a két gárda a Magyar Kupában. Erről a meccsről mindössze egy, a vendégtábort bemutató fotóm van, ami nem adja vissza a ceglédi stadion "varázsát", hiszen alig látszik a pályából valami. Köszönet érte az Ultras Debrecen tagjainak, hiszen nélkülük még ennyi se lenne. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy van egy felvételem, még 1997-ből, amelyet Sándor Mihály barátomnak köszönhetek, de erről majd egy kicsit később értekezem.
A szolnoki Tiszaligeti Stadionnal is hasonló a helyzet, 1993-óta alig kellett ide utaznia a debreceni gárdának, pedig előtt komoly csatákat vívott a két város több csapata, több stadionban is. 2002-ben egy Magyar Kupa találkozó törte meg a sort és szép számú Lokista kelt útra, hogy láthassa a Tiszaligeti Stadiont, pontosabban az itt megrendezett találkozót. 2010-ben, 62 év után feljutott a Szolnoki MÁV az első osztályba, így ismét fogadhatták a hajdúsági vendégeket, de immár a legmagasabb osztályban. Ez a találkozó nem vonzott annyi érdeklődőt, mint a korábbi kupameccs, de a stadiont legalább ráncba szedték az új idényre, ami a beton lelátók leszékezését jelentette. Sajnos felvételem csak 2002-ből van, hála és köszönet érte Derencsényi Pistinek. 2010-ben sajnos senki nem akadt, aki lencsevégre kapja nekem a leszékezett lelátókat, amely felvételek pótlására most már esély sincs, hiszen pár éve teljesen átépítették a Szolnoki MÁV otthonát.

Cegléd (2010):
Kép: Ultras Debrecen
Szolnok (2002):
Kép: Derencsényi István

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése