2018. január 24., szerda

DVSC: Műfüves Sportpályák

Az NBI-ben még kevés példa volt rá, de a Magyar Kupában és főleg a Ligakupában engedélyezte az MLSZ a műfüves sportpályákon a tétmeccsek lebonyolítását. Ennek köszönhetően a DVSC pár helyszínen nem a stadion szent gyepén, hanem a műfüvön volt kénytelen lejátszani az aktuális idegenbeli kupameccset.
2008 november végén Nyíregyházán kezdődött el ez a sorozat és a centerpálya gyepét kímélve a hátsó teraszon játszottak egy 2-2-es döntetlent a csapatok. A következő év februárjában Vácra látogatott a DVSC a Ligakupában és a télies, fagyos időjárás miatt a műfű volt a helyszíne a 3-2-es hazai győzelemmel zárult találkozónak. Ezután minden ment a megszokott mederben és nem volt szükség a "mellékpályák" adta kényelemre. Egészen 2014 novemberéig, amikor a Békéscsabai Előre FC a centerpálya gyepét kímélendő a műborításon rendezte a Loki elleni meccsét, de sok köszönetük nem volt benne, mert hat nullra nyertek a vendégek. Mivel a csoportját megnyerte a DVSC a legjobb nyolc között a Soproni VSE volt az ellenfél és a december eleji kupameccset a Lővér körúti műfüves sportpályára vitte az SVSE és 1-1-es döntetlent értek el a nagyobb nevű ellennel szemben, akik meg sem álltak a sorozat döntőjéig, ahol viszont vereséget szenvedtek a Ferencvárostól. 
Eddig ez a négy műfüves sportpályán játszott tétmeccset a Lokomotív Magyarországon és mind a négy esetben a centerpálya gyepének kímélése miatt került sor itt a meccsekre. A ligakupa 2014-es megszűnésével ezen pluszpályák is kiestek a tétmeccses repertoárból, hiszen a gyepszőnyeg innentől kisebb megterhelésnek voltak kitéve, ráadásul késő decemberi és kora februári találkozók nagy része is kiesett a csapatok programjából, így nem is nagyon volt miért itt játszani a tétmeccseket.

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése