2018. január 25., csütörtök

Debreceni Bitumenes Kispályák II.

A sorozat második részeként újabb 5 debreceni bitumenes kispálya következik iskolákból, utcákról, terekről. A Poroszlay úti bitumenes grund egykor mindenki számára megközelíthető és sportolásra használható volt, de ez 2017-re megváltozott! Kerítés és magánterületre felhívó táblák jelezték, senki nem kívánatos arra, csak aki ott lakik. A korlátozásokra valószínűleg már korábban sor került, de én csak a tavalyi esztendőben szembesültem vele, amikor megpróbáltam megörökíteni a játékteret. Ez sikerült is, de csak kerítés távolságból.
A Vénkerti Általános Iskolában is kerítés határolja a suli sportpályáit, de nem átláthatatlan erőd, így könnyedén lencsevégre kapható a szépen felújított, jó állapotban lévő aszfaltozott "kicsi".
Az Ibolya utcán sem volt gond, ezt a pályát még meghagyták a közösség szórakoztatására, csak sajnos így nem igazán van gazdája, ami meg is látszott a pálya állapotán.
A Mikszáth Kálmán utcán még áldatlanabbak voltak a körülmények, hiszen ez a pálya még elhagyatottabbnak tűnt mint az elődje, de azért még lehetne rajta gurítani a bőrgolyót. Igaz a beton feltöredezett, a kapuk hiányoznak és a kerítésen is több a lyuk, mint az ép felület.
A Szegfű utcán valamivel jobb a helyzet, igaz kapuk itt sincsenek, de legalább az aszfalt nem annyira gáz, a kerítés meg egészen újszerű.

Poroszlay út:

Vénkerti Általános Iskola:

Ibolya utca:

Mikszáth Kálmán utca:

Szegfű utca:


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése