2018. január 13., szombat

DVSC Kézi: Magyarország II.

A DVSC kézilabdás lányainak fellépéseinek helyszínéből következik újabb négy sportcsarnok, ahonnan sajnos nem rendelkezem képi anyaggal, de ennek ellenére nem hagyhatom ki őket a sorból, hiszen 1993-óta legalább egyszer fellépett itt a cívisvárosi alakulat.
Mindjárt kezdjük is az 1993-as esztendővel, amikor a Csurgói NKC fogadta a nagynevű DVSC-t a magyar kupában. A találkozónak Városi Sportcsarnok adott otthont és nem hozott meglepetést, a vendégek simán túlléptek az alacsonyabb osztályú ellenfélen. Azóta sok víz lefolyt a Tiszán és igaz a CSNKC azóta is az alacsonyabb osztályokban szerepel, de 2016-ban az egész létesítményt felújították és azóta  Sótonyi László Sportcsarnoknak hívják.
1998-ban egy új, ismeretlen helyszínre buszoztak a debreceni lányok, amikor Fortuna a Kiskőrösi NKC csapatát sodorta a DVSC útjába a kupában. Ezen a meccsen kívül soha nem látogatott tétmeccsre a Loki az ország ezen szegletébe és a régi csarnokban már nem is igen fog, hiszen a tavalyi esztendőben komoly felújítási munkálatok kezdődtek a fedettnél.
2005-ben a Csömör KSK csapata fogadta ugyancsak a Magyar Kupában a DVSC csapatát a pár éve átadott Csömöri Sportcsarnokban. A hazai csapatnak nem sok esélye volt az erősebb ellenfél kiejtésére, de már a találkozás is remek lehetőséget nyújtott a kézilabda népszerűsítésére a településen.
Az Érdi VSE női kézilabda szakosztálya sokáig ismeretlen volt a magasabb osztály iránt érdeklődők számára, de 2012-ben eljött az ideje annak, hogy kilépjenek a szürke hátországból. Onnantól már az NBI-ben fogadták a nevezetes magyar ellenfeleket, igaz elég méltatlan körülmények között a Batthyányi Általános Iskola sportcsarnokában, ami elég szűkösnek bizonyult. Ma már más pennával írnak az ÉVSE csapatánál. Elkészült az Érd Aréna, a csapat pedig fellépett a legnagyobbak közé a honi színpadon.

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése