2018. január 8., hétfő

DVSC Kézi: Dánia


Dániában elég sokszor fellépett a DVSC női kézilabda csapata, lévén a két ország elég erős volt mindig ezen a vonalon, így a különböző nemzetközi kupákban többször is északra utazhatott a Lokomotív.
1994-ben a az EHF Kupadöntő első meccsét Herningben rendezték a Messecenterben, ahová a Viborg HK a csarnok nagyobb befogadóképessége miatt vitte át a találkozót. Azt a meccset 6.500 néző előtt rendezték meg és szerencsét hozott a zöld-fehér csapatnak mert három gólos előnyt szereztek a magyarországi visszavágóra, ami később elégnek is bizonyult a kupa elhódítására.
1998-ban már hazai pályán fogadták a viborgi lányok a debrecenieket a Stadionhall Viborgban. Ennek a találkozónak a tétje már meg sem közelítette a négy évvel korábbi meccsét, ami az érdeklődésen is meglátszott, hiszen alig 1.100 néző volt csak kint a találkozón és sajnos ismét a dánok örülhettek.
Közben, 1996-ban a Stadionhall Gudme sportcsarnokában fogadta a helyi GOG Gudme a DVSC csapatát és nem kímélték a vendégeket, kilenc góllal bizonyultak jobbnak, 1.300 néző előtt. Örültek is a dánok, nem sejtették, hogy a debreceni pokolban visszakapják a  csúfos vereséget, sőt ki is esnek a kupából.
2003-ban az Antvorskovhallen Sports Hall adott otthon a Slagelse FH - DVSC EHF Kupameccsnek, pontosabban kettőnek, mert a magyar csapat vezetősége lemondott a hazai pálya előnyéről és inkább két napon belül lerendezték a párharcot a messzi északon. Az első meccsen még több mint ezren, de a  következőn már kevesebben voltak kint a találkozón és az összesítés alapján simán jutott tovább a dán alakulat


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése