2018. április 11., szerda

Wales: Football Grounds

Walesben talán egy picivel népszerűbb a rögbi a futballnál, amely feltételezést a kirándulásaim alatt tapasztaltakra alapozok. Egyértelműen nem jelenthető ki, hogy minden településen népszerűbb a tojáslabda kergetés, de a pályák karbantartottsága, a kisebb stadionok kinézete, és sokszor mérete, mind-mind arra mutat, hogy a rögbi bizony népszerűbb sport Nagy-Britannia ezen szegletében. Most mégis a focié lesz a főszerep.
Baenou Ffestiniogban több sporttelep is található, ebből az egyik az éppen gyepcserén áteső Oakley Square, ahol a labdarúgás az úr, de a helyi nagycsapat mégsem itt játszik, ezt a pályát, csak az utánpótlás használja.
Betws-y-Coed  központjában egy ütött-kopott focipálya található, amelyet az éppen nyíló nárciszok dobtak fel egy picit. A helyi galeri ugyan itt fogadja az ellenfeleit, de a pálya aligha felel meg az előírásoknak, legalábbis abban az állapotában, amelyben én láttam biztosan nem.
Froncysyllte településen a Gate Roadon van kialakítva a helyi focipálya, de a csodálatos környezet és kilátás ellenére sok hivatalos meccset nem igen játszanak arrafelé.
Newbridge városában sajnos nem jutottam el a helyi csapat otthonáig, de a Ty Mawr Country Parkban található grund lencsevégre akadt, így legalább nem jöttem el üres kézzel onnan sem.

Blaeanau Ffestiniog - Oakeley Square:

Betws-y-Coed - Station Road:

Froncysyllte - Gate Road:

Newbridge - Ty Mawr Country Park:

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése