2018. április 12., csütörtök

Anglia: Focipályák II.

Angol Focipályák IV/2:
 
Amershamben eddig csak a Spratley Meadow kisebb stadionját, és a mellette található edzőpályát fotóztam le, de tavaly úgy döntöttem kicsit alposabban feltérképezem a várost. Ennek köszönhetően jutottam el a Barn Meadow Recreation Groundra, ahol a focipályák mellett krikett pavilon is található. A gyepet főleg a szomszédos iskola használja, de azért alkalomadtán amatőr csapatok is bérlői a területnek.
Donningtonban még 2009-ben jártunk, amikor egy romkastély megtekintése szerepelt a programban, ahonnan megpróbáltam lefotózni a Donnington Village Recreation Groundot, rövidebb nevén a The Dell-t, de nem jártam sok sikerrel.
Seafordban szinte minden évben megfordulók, így a megszokott sporttelepek mellett néha jut idő valami újat is felfedezni. Ilyen volt tavaly a The Downs sporttelepe, ahol egy füves focipálya is található, igaz kinézetéből ítélve alig-alig használhatják.
Redbrook megtekintése nem volt több az életemben mint egy rövidke pillanat, és ha nincs a helyi focipálya, valószínűleg nem is emlékeznék rá, hogy én jártam arra valaha. A település érdekessége, hogy Walesben az A466-os úton haladva, egyszer csak Angliában találja magát az ember, amely Redbrookot jelenti, majd áthaladva a falucskán hamarosan ismét visszatér a szomszédba. A pálya is igen érdekes helyen volt kialakítva, ugyanis a főút és a folyó között volt hely, így a játékteret kerítéssel kapták körbe, mert itt bizony még egy elguruló labda is veszélyforrást jelenthet. A Monmouth névre keresztelt grundon amúgy nem sok fotózni való volt, mert lelátók nem tartoztak a Redbrook Rovers otthonához, és sajnos a gyep is éppen pihenő módban volt, azaz se felfestés, se kapuk, de legalább a kerítés itt kellő támpontot adott a fotózáshoz.
Warfielden, a Memorial Groundon a megszokott krikett - foci felállás volt, és mint oly sokszor itt is a CC az igazi bérlő, míg az FC csak albérleti szerepkörben van jelen a területen. Ez most is azt jelentette, hogy focipálya átfedésben volt a másik grunddal, és fix kapuk, korlátok, kispadok és egyéb kellékek nélkül, csak a felfestés mutatta, hol is szokták rúgni a bőrgolyót.

Amersham - Barn Meadow Recreation Ground:

Donnington - Donnington Village Recreation Ground (The Dell):

Seaford - The Downs:

Redbrook - Monmouth:

Warfield - Memorial Ground:


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése