2018. április 2., hétfő

DVSC Kézi 2017: Nemzetközi fellépések

A tavalyi esztendőben két remek nemzetközi túrája is volt a debreceni szurkolóknak, amikor is az EHF Kupában szereplő lányaikat kísérték el előbb Lengyelországba, majd Romániába. A lengyeleknél egy régi ismerős, a Zaglebie Lubin került az útba, ahol jó pár éve elvérzett a Loki, igaz akkor nem ez a sportcsarnok, hanem egy jóval kisebb, egyszerű tornaterem volt a párharc idegenbeli otthona. A RCSL Hala Widowiskowo Sportowa már egy másik dimenzió, modern, nagy, minden igényt kielégítő, és egy nagyobb sportkomplexum része. A meccsen elég nagy volt az érdeklődés, mind a két oldalon volt tábor, és a nap a magyar-lengyel barátság keretében zajlott. Igazi kézilabda ünnep volt a nap Lubinban.
Craiova városában már más volt a helyzet, oda nem baráti szándékkal utaztak a debreceni szurkolók és a hazai fogadtatás sem volt szívéjes. Az utcát a magyar drukkerek uralták, poroszkáltak jobbról-balra, majd balról-jobbra, de "párbajra" csak a falak között vállalkoztak a kék-fehérek, és ott is csak a "hangra". A Polyvalent Hall egy majdnem új építmény, így kivetnivalót maximum abban talál az ember, hogy csak a két hosszanti oldalon alakítottak ki lelátókat, amelyek igen sok néző befogadására voltak alkalmasak, viszont a kapuk mögött közvetlenül már ott voltak a csarnok falai. Olyan volt mint az új MTK stadion kicsiben és  fedettben. Talán pont ebben volt az épület furcsasága.
A képekért köszönet Derinek (Lubin)  és Danikának (Lubin és Craiova), nélkülük csak egy fekete folt lenne ez a fellépés a naplómban.

Kép: Derencsényi István / Feifer Dániel

Kép: Feifer Dániel

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése