2017. október 27., péntek

Új rendszer, régi intenzitás

Változások

Az eltelt 10 év amatőr fotózása és 5 év blogírással megosztott rengeteg kép arra sarkalt, hogy új rendszert dolgozzak ki a képek közlésére. Alapjaiban nem változik a rendszer, azaz marad két nagy csoport.
Az elsőben a gyűjteményem darabjai kerülnek fel legyen az sál, zászló vagy éppen matrica. A jegyek eddig még nem képeztek külön szekciót, de lassan ezek is felkerülnek majd a képcsarnokba. A lényeg, hogy az ide felkerült dolgok mind a saját kollekcióm részeit képezik.
A sportlétesítményekről készített képek a megszokott módon és felbontásban kerülnek továbbra is fel, de saját képek mellett, most már külön jelölve lesz a mástól kapott anyag. Ennek két oka is van. Az egyik, hogy rengeteg ismerős küldött az elmúlt esztendőkben képeket stadionokról, amerre ők jártak és segítőkészségüket azzal szeretném díjazni, hogy kikerülnek a blogra az általuk készített képek is, amire eddig csak elvétve volt példa. Ezeket viszont minden esetben jelölni fogom, egy képen belüli vékonyabb fekete kerettel, illetve a kép alatt meglesz említve a kép készítője is. A másik, hogy sok olyan stadion, sportcsarnok van 2007 előttről, ahonnan nincsenek saját képeim, viszont a profi és amatőr fényképész barátaimnak köszönhetően vannak felvételeim a pályákról, így ezek is felkerülnek, de ezek is jelölve lesznek az említett módon. Ez érinti az összes 2007 előtt készített képet, hiszen ekkor még nem rendszeres jelleggel készítettem a képkockákat a pályákról, így ilyen jellel és névvel még az általam készítettek is fel lesznek címkézve. 
A sportcsarnokok és stadionok érdekessége lesz, hogy 1993-tól kezdve (amióta érdeklődöm és kijárok a DVSC meccseire) jelölve lesz az első csapatok  (női kézilabda és labdarúgás) szereplése az adott létesítményben, éves lebontásban.
A sok ezernyi archivált felvételem ellenére több olyan régi sportlétesítmény is van, amelyről sajnos nincs semmilyen képem, de a hitelesség (jelenlétem és a DVSC fellépései) miatt ezeket is jelölni fogom a blogon, egy "No Photo" szignóval. A stadion képeknél csak saját és az ismerősök által készített képeket használok fel, ezeket vagy az elmúlt 24 esztendőben gyűjtöttem össze (papír alapú képek szkennelése, negatívok előhívása, digitalizálása) vagy a kép készítőjétől kaptam valamilyen formában. 
A hosszabb bemutatók, meccsbeszámolók, visszatekintések ugyan megmaradnak az oldalon, de csak bejegyzés formájában, a külön topikból eltűnnek. Ezen "komolyabb" munkáknak egy külön oldalt szeretnék majd rendszeresíteni hamarosan, de sajnos időhiány és egyéb elfoglaltságok miatt kérdéses mikor fog ezen elképzelésem realizálódni. 
A kisebb változásokat remélem mindenki örömmel fogadja. Célom a még hitelesebb, még szélesebb körű tájékoztatása a téma iránt érdeklődőknek legyen szó gyűjteményről vagy sportpályákról készült képekről. 

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése