2017. október 14., szombat

Golfpályák a világból

Az angliai golfkalandjaim után a világ más pontjain is belebotlottam pár golf klubba, így ahol csak lehetett készítettem képeket a "privát" sportnak otthont adó létesítményekről.
Az első helyszín Debrecenben a Vámospércsi úttól nem messze található, amely környék egy évtizedig szolgált otthonomul, mégis alig tudtam valamit a 2007-ben alapított Debreceni Golf Clubról. Tavaly gondoltam egy merészet és kimentem megnézni hogyan is néz ki Magyarország egyik golfközpontja, de sajnos nem lettem sokkal okosabb. Talán a korai érkezés volt az oka, de a kapuk zárva voltak, így a csendes, nyugodt környezetben elhelyezkedő pályának csak a bejáratát sikerült megörökítenem.
Walesben, Llandudno városában, annak is a Great Orme tetejére vezető felvonón olyan élményben volt részem idén, ami ritkán adatik meg egy magamfajta sportpálya szerelmesnek. A történet egyszerű. A negyedórás felvonás  nem csak a tengerpartra és a városra ad remek kilátást, hanem ezzel együtt az alant elhelyezkedő sportpályákra, stadionokra is, így volt mire néznem az oda, majd a visszaút során is. Ebből az egyik lencsevégre kapott helyszín a Great Orme Family Golf pályája, ami sajnos kicsit elbújt a dombok árnyékában, de azért így is sikerült kellő képet "kattintanom".
A törökországi Belek a magyar labdarúgó csapatok kedvelt téli felkészülési helye volt egykoron, így rengeteg füves és műfüves focipálya van a szállodáknál, de emellett a golfozók kedvelt üdülőhelye is, így a legtöbb helyen ezen nemes sporttal is foglalkoznak, hol komolyan, hol komolytalanabbul. A Sentido Letoonia Golf Resort a neve ellenére a komolytalanabb versenyzők sorában említhető, hiszen itt csak egy gyakorló (és minigolf) pálya van kialakítva, aki komolyabb ütögetésre vágyik annak bizony innen el kell mennie egy igazi pályára. Mondjuk a szomszédban található Gloria Hotels & Golf  Course körbekerített mezejére, amely egy komoly és hatalmas golfpálya, ahol a vendéggolfozókat a Gloria Golf Club látja vendégül. Bejutnom ugyan nem sikerült a pályára, de olyan hosszan terütl el az egyik mellékút mellett, hogy nem volt nehéz képeket készítenem, még egy mozgó járműből sem.

Debrecen - Debrecen Golf Club:

Llandudno - Great Orme Family Golf:

Belek - Gloria Hotel & Golf Course / Gloria Golf Club:

Belek - Sentido Letoonia Golf Resort:


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése