2017. október 25., szerda

Rögbipályák Angliából

Angliai kisebb rögbipályák következnek az elmúlt 10 esztendőből, az ország több pontjáról.
Andoverben, a Charlton Leisure Centre két jól karbantartott rögbipályával is bír, amelyek az Atlétikai Stadionnal párhuzamosan vannak kialakítva a klubház mögött. Mindössze egy fasor képez falat, de nem csak ebből az irányból, hanem szinte teljesen körbekapja ezen természetes környezet a grundokat. 2016-ban jártam arra és akkor egész jó kondícióban volt a játéktér, a kapuk is álltak. Kihasználva ugyan nem volt, de épp akkor egy csapatnyi fiatalnak tartottak edzést, igaz fociban.
Chippenhamban a rögbi komoly sportnak számít, így a sporttelepen három komolyabb pálya is van. Ebből az egyik a nagycsapat meccseinek ad otthon, míg a másik kettő az edzéseket és az ificsapatok hazai meccseit hivatott szolgálni. Sajnos késő délutáni érkezésemkor a kapuk zárva voltak, így a város határában lévő Allignton Field három pályája közül csak az út mellé esőről sikerült jó képeket készítenem, a többiről maradt a távoli fotózás.
Norwichban még 2007-ben jártam a Bishopgate sporttelepén, igaz akkor még nem sejtettem, hogy tíz év múlva ilyen komolyan veszem majd a sportpályák megörökítését, így akkor csak pár képet csináltam a három rögbipályáról. Még szerencse, hogy legalább ennyit készítettem, így ha nem is jó minőségben, de legalább felkerül pár kép erről a létesítményről is a blogra.
Rickmansworthban, az RSC Sport Groundon már jártam pár éve és akkor még állt a két rögbipálya kapukkal, egy kicsit rálógva a krikettpályára. Idén viszont már csak a 2 krikettpálya és a gyephokipálya volt meg, a rögbikapuk eltűntek, mint ahogy a játéktér körvonalait sem lehetett már felfedezni.
Winchesterben is hasonló volt a helyzet, mint Norwichban, pedig ekkor mér eltelt 5 év a stadionfotózási karrieremben, de úgy látszik még ekkor sem vettem komolyan a kisebb, nem labdarúgásra használt játékterek megörökítését. Ezen hanyagságnak köszönhetően a Wolvesey Castle romfalai között kialakított rögbipályáról csak 1-2 kockányi kép van a tarsolyomban, így a képcsarnoknak és a kedves érdeklődőknek ennyivel kell beérniük.

Andover - Charlton Leisure Centre Rugby Grounds I-II:


Chippenham - Allington Fields Rugby Grounds I-III:



Norwich - Bishopgate Rugby Grounds I-II:

Rickmansworth - RSC Sport Grounds Rugby Grounds I-II (Nem Használt):

Winchester - Wolvesey Castle Rugby Ground:


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése