2017. október 25., szerda

London Football

Londonban is rengeteg foci (és egyéb) pálya található. Sokszor olyan parkokban is volt egykoron komolyabb labdarúgó élet, ami már nem is ismert, sőt, sok esetben egy-egy, ma már ismertebb csapat is ilyen nevenincs grundokon kezdte meg a karrierjét.
Barnetben az Underhill mellett több parkos, füves rész is található. Ebből a stadion közvetlen szomszédságában, a Barnet Playing Fielden egykoron több játéktér is ki volt alakítva, de ma már sem a stadiont, sem a mezőt nem használják rendszeresen labdarúgómeccsek lebonyolítására. Ugyanez a helyzet, az innen nem messze lévő King George V. Playing Fields területével, ahol szintén semmi nyoma már a labdarúgásnak.
A Wormwood Scrubs, vagy ahogy a helyiek hívják a "The Scrubs" egy hatalmas park a lakosoknak a Hammersmith and Fulham kerületben. Ma már nincs nyoma sportpályáknak, de egykoron a Queens Park Rangers FC itt fogadta ellenfeleit, igaz annak már több mint 100 éve. 1893 és 1896 között volt itt az otthona a QPR-nak. Ma a szomszédban található Linford Christie stadion és egy börtön a "legnagyobb" nevezetesség. 
Hillingdonban olyan sok pálya van, hogy tíz év alatt sem sikerült bejárnom mindet, pedig negyedórára lakom London ezen külső kerületétől. Pár hónapja, véletlenül akadtam bele a Shree Kutch Leva Patel (Sport and Community) Centre sporttelepébe, amely az Egyesült Királyságban élő indiai közösségnek ad többek között sportolási lehetőséget is. A  szépen dísztett kapuk ugyan nyitva voltak, így behajtottam a sporttelepre, de egyáltalán nem voltam benne biztos, hogy ezt megtehetem. Mivel senki nem állta utamat és az udvaron sem volt senki, merészen csináltam pár képet, így London ezen indiai sportszeglete is a gyűjteményem részét képezi. A gyorsvizit alatt megállapítható volt, hogy a labdarúgás nem a legnépszerűbb sport Indiában, mert a krikettpálya kialakítására sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek, de emellett egy bowling green és egy csarnok is a SKLPC részét képezte, melyek megtekintésére még kevesebb idő jutott.

London - Barnet: Barnet Playing Fields:

London - Barnet: King George V. Playing Fields:

London - Hammersmith & Fulham: Wormwood Scrubs / The Scrubs:

London - Hillingdon: Shree Kutch Leva Patel S&C Centre Sports Ground:


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése