2018. június 20., szerda

DVSC - 1998 UEFA Intertoto

1998-ban az UEFA Intertoto kupasorozatban indult el a DVSC, így hosszú idő után először méretethette meg magát nemzetközi szintéren. Az én generációm már nem is nagyon emlékszik a Középe Európa Kupa, azaz a KK sorozatra, az 1986-os Interliga küzdelmekről már nem is beszélve. Szóval mi eléggé tűzben égtünk, ami abban az időben azt jelentette, hogy kiemelten készültünk a hazai meccsekre, míg a külföldi túra nem nagyon került szóba, hiszen gyermekek voltunk még ekkor.
Belorussziába amúgy sem volt egyszerű a bejutás, amit azóta még háromszor megtapasztalhattunk, hiszen mindössze egyszer sikerült pár főnek kijutnia. Ekkor, a  Dnyepr Mogiljev ellen nem utazott ki egyetlen debreceni drukker sem a Spartak Stadionba, így se kép, se élmények nem érkeztek haza a meccsről.
A következő ellenfél a csehországi Hradec Kralové városában várt ránk a helyi fekete-fehérek személyében. A Vsesportovni Stadionba egy tucatnyi Lokista ugyan kiutazott, de sajnos épkézláb fényképek nem készültek erről a túráról sem.
Egy kicsit döcögősre sikerült ugyan a továbbjutás, de megvolt az áhított idegenbeli több gól, így rostocki DKB Arénába kicsivel több debreceni szurkoló érkezett, de a helyzet ugyanaz volt mint Csehországban, azaz kép nem készült a turnéról, vagy legalábbis ez idáig nem került elő egyetlen felvétel sem.
A sokkal esélyesebb németek kiejtése után Lengyelország volt a következő úti cél a csapat számára, ahová mi fiatalok is próbáltunk eljutni egy kisbusszal. Szerencsére pár idősebb arc is csatlakozott a brigádunkhoz, így nem volt akadálya a chrozowi túrának. A meccsnek a Ruchu Stadion adott otthont és az egygólos idegenbeli vereség eséllyel kecsegtetett a továbbjutást illetően. Ebből sajnos nem lett semmi, így az akkor hőn áhított olasz ellenfélből (Bologna) sem lett semmi. Viszont ez a nyolc meccs felejthetetlen élményt nyújtott a debreceni szurkolók legtöbbjének, főleg az én korosztályomnak.

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése