2018. június 19., kedd

Idegen tollakkal: Európa

Az Idegen tollakkal sorozatom európai állomás következik, amikor is ismerőseim külföldi kalandjainak egy-egy gyöngyszemét osztom meg a blogot felkeresőkkel. Szöszi barátom a családjával érkezett a 2016-os EB egyik helyszínére, így ő lett az én Lyon specialistám, hiszen a 2009-es BL kalandunk után, az új, Groupama Stadion képanyagát is neki köszönhetem. Ha ő nem lenne, Lyon egy fekete folt lenne a térképemen, de így, egy halvány fénysugár mindig jelzi merre is kellene majd haladnom egyszer, hogy végre én is átélhessem a város nyújtotta stadion lehetőségeket.
A nagyváradi Bodola Gyula Stadionról 2010-ben készültek a felvételek, amely Szilágyi Tibor és Sándor Mihály munkáját dicsérik. A képeknek nagyon örültem, mert 2003 után így újabb anyag kerülhetett fel az akkor még csak Municipal Stadion névre hallgató szentélyről, ahová nekem mindezidáig nem sikerült még eljutnom. Egyszer majd azért erre is sor kerül, mert egyik nagy vágyam feltérképezni a helyi egyesületek létesítményeit. 
Solotivnóban, azaz Aknaszlatinán sem jártam még soha, igaz a helyi futballéletről már hallottam, mivel a sóbányászok egykoron a magyar bajnokságban is NB-s szerepet töltöttek be. Aztán sajnos megváltoztak az idők és vele együtt a határok, így a zöld-feketék a szovjet, majd az ukrán bajnokságot erősítették, nekem pedig maradt a nosztalgiázás velük kapcsolatban. A felvételeket Sándor Mihály barátomnak köszönhetem, aki ezen remek távoli képekkel ajándékozott meg engem és ezzel a blog látogatóit. 


Franciaország - Lyon (Parc Olympique Lyon / Groupama Stadion):
Kép: Szőke Balázs

Románia - Oradea / Nagyvárad (Stadion Municipal Iuliu Bodola / Bodola Gyula Stadion):
Kép: Szilágyi Tibor / Sándor Mihály

Ukrajna - Solotivno / Aknaszlatina (Solyanaya Shakta FP / Sóbánya Sportpálya):
Kép: Sándor Mihály

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése