2018. június 19., kedd

DVSC Kézi - Nyugat Európa I.

Akár csak a labdarúgók, a DVSC női kézilabdázói is remek teljesítményt nyújtottak a 2010-es évek környékén, aminek köszönhetően a nemzetközi kupákban is igen sokszor érdekelt volt a gárda. 2007-ben csak a dán Ikast eszén és erején nem sikerült túljárni, pedig a szurkolók között már az újabb kupagyőzelem lehetősége is felmerült. A Sportscenter Ikast csarnokában egy tucatnyi piros-fehér drukker szurkolt a lányoknak, és a szoros idegenbeli vereség esélyt kínált a továbbjutásra. Sajnos otthon nem jött össze a bravúr, így 2007 tavaszán nem volt több nemzetközi megméretetése a lányoknak. A csarnokról készült képeket Derinek köszönhetem. 
2010-ben újabb remek sorozatot produkáltak a lányok, és azzal, hogy bejutottak a BL csoportkörbe túl is teljesítették az elvárásokat. Szurkolói szempontból a bécsi túra volt a legnépszerűbb, hiszen ez volt legközelebb, így a Bundesstadion Südstadt (Maria Enzersdorf) sportcsarnokában hazai hangulatot teremtettek a debreceni drukkerek. A képeket ismét csak Derinek köszönhetem.
Lipcsébe kevesebb debreceni drukker utazott ugyan, de a túra igen jóra és látványosra sikeredett. A Leipzig (Red Bull) Arena falai között megrendezett meccs mellett Prága és Lipcse csodáival is megismerkedtek a drukkerek, és csináltak maguknak egy felejthetetlen utazást. A képek Szabó László barátom jóvoltából kerülhetnek fel a blogra.
Estella Lizarra egy igen távoli helyszín Debrecentől, de azért egy tucatnyi Lokista repülőre szállt és elutazott a spanyol helyszínre. Nekik, pontosabban Csapó Sanyi barátomnak köszönhetem, hogy minderről (és persze a csarnokról) képeket is kaptam, így nem csak egy nagy hiányjel kerül be a képcsarnokba.


Ausztria - Wien (Bécs) - Bundessatadion Südstadt (Maria Enzersdorf):
Kép: Derencsényi István

Námetország - Leipzig (Lipcse) - Leipzig Arena (Red Bull Arena)
Kép: Szabó László

Spanyolország - Estella Lizarra - Polideportivo Municipal Lizarreirra:
Kép: Csapó Sándor

Dánia - Ikast - Sportscenter Ikast:
Kép: Derencsényi István

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése