2018. június 19., kedd

DVSC Kézi - Nyugat Európa II.

A kilencvenes évek elején és közepén volt a legsikeresebb a debreceni női kézilabda, de sajnos ekkor még nem sokan gondolták úgy, hogy fényképezni kellene a csarnokban, így nekem is igen kevés felvételem van ebből az időszakból. Sajnos ez később sem változott, így egy-egy hazai és külföldi csarnokról egyáltalán nincs mit bemutatnom a látogatóknak, lévén megpróbálok saját forrásból dolgozni. Ez sajnos még most sem egyszerű, de ami még nehezebb,  húsz évvel ezelőtti helyszínekről képeket szerezni azoktól, akik tényleg ott is voltak a találkozókon.
1995-ben Németországban a Schulzentrum Nord csarnokában vívott öldöklő csatát az SV Buxtehuder ellen a debreceni Lokomotív, és ugyan tucatnyi magyar drukker a helyszínen izgulta és szurkolta végig a találkozót, mindezidáig ott készült, saját képeket nem sikerült beszereznem. 
Tavasszal a svájci Uster ellen mérkőzött meg a csapat, de az egyértelmű siker miatt nem volt számottevő debreceni drukker az idegenbeli meccsen, így csak annyit tudok feljegyezni, hogy a Sports Hall Uster csarnokában párszáz néző előtt simán győzött a DVSC.
2003-ban kicsit visszafogottabban telesített a csapat, így a sokkal esélyesebb görög GAS Anagenniszi Artas ellen nem is utazott ki senki a Artas National Sports Hallba. Az egy más kérdés, hogy ennek ellenére nyert egy góllal a Loki, ami semmit nem ért volna, hiszen az első meccsen simán győztek a görögök Debrecenben, viszont jogosulatlanul szerepeltettek egy orosz légióst az odavágón, így zöld asztalnál dőlt el a meccs, és kettős győzelemmel a cívis alakulat jutott tovább.

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése