2018. június 20., szerda

DVSC - Borsod

Az elmúlt tíz évben három nagy borsodi gárda ellen is fellépett a DVSC, vagy az NBI-ben vagy a Magyar Kupában.  A DVTK ellen többször is vizitált a DVSC a lebástyátlanított Borsodi Stadionban. Kövezzenek meg érte, de nekem sokkal jobban tetszett a régi stadion, mint az ideiglenesen felújított, új lelátóval megáldott pálya. Persze mindez már csak a múlté, mert azóta egy teljesen új stadiont adtak át Diósgyőrben, ahol még sem én, sem a csapatom nem vizitált. 
Mezőkövesden felépítettek egy NBI-es klubot, így ide is többször volt hivatott a hajdúsági piros-fehér egylet, főleg, hogy a DVTK is itt játszotta hazai meccseinek egy részét, amíg a stadionjuk felújítása zajlott. A klub mellett egy stadiont is kreáltak a sárga-kékeknek, így a kezdeti egyszektoros lelátóból, mostanra már egy kicsi, de elemeiben jól kinéző grundot építettek fel. Mivel a matyók idén sikeresen kivívták a bennmaradást, nem kétséges, hogy jövőre ismét meg kell jelennie itt a debreceni társaságnak. 
Kazincbarcikán a kilencvenes évek elején lépett fel utoljára a debreceni alakulat, mert azóta egy, vagy több osztály választotta el egymástól a két gárdát, és bizony a kupában sem rendelte egymás mellé Fortuna a vegyészt és a vasutast. Egészen 2001-ig, ekkor úgy gondolták odafent, hogy ismét ideje találkozni, így indult is a cívis kompánia a Pete András stadionba, ahol egy sima győzelemmel avatták fel a rég nem látott létesítményt.
A képekért köszönet Derinek és az Ultras Debrecen tagjainak!
 
Miskolc - Borsodi Stadion:
Kép: Ukltras Debrecen

Mezőkövesd - MSE Sporttelep:

Kép: Ultras Debrecen

Kazincbarcika - Pete András Stadion:
Kép: Derencsényi István

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése