2018. június 15., péntek

Menorca - Football Grounds

Menorca szigetére tavaly sikerült eljutnom, és a kisebb stadionok mellett több egyszerű, szimpla focipályába is belefutottam, amelyeket nem hagyhattam csak úgy ott megfelelő számú kép elkészítése nélkül.
Es Grauban a település szélén volt a sportpálya, és igaz a helyi gárda a nagyon-nagyon alacsony ligában játszik, azért a grunddal nem volt gond. Talán csak  a gyep volt a kelleténél jobban kikopva, de maga a pálya szép környezetben volt, amelyet megfelelő odafigyeléssel gondoznak a helyiek.
Favaritx mellett egy gyönyörű kis kápolna áll egy dombtetőn, de ami számomra még lenyűgözőbb volt, az a dombocska lábánál elterülő labdarúgópálya. Pontosabban a kettő együtt adott egy mérhetetlenül szép egészet és egységet.
A fővárosban (Mahon) található Poliesportu Municipal de Mahon sportkomplexuma, ahol a több más mellett a PAM Stadion is található. A sporttelep inkább a helyi atletizálóknak az otthona, nincs is jelenleg bejegyezve egyetlen fővárosi gárdának sem, mint hazai pálya. 
Punta Primán meglepetésre két nagypálya is található. Ebből az egyik az Occidental Menorca területén belül, az idelátogató labdarúgó egyesületek felkészülését hivatott segíteni, és a komoly kerítésrendszer miatt, csak éppen hogy tudtam képeket készíteni róla. A másik a falu focipályája, amelyen fű helyett már csak homok volt, de azért a kapuk még álltak, és ha összesereglett 22 ember, semmi akadálya nem volt egy jó kis labdarúgó mérkőzésnek.


Es Grau - Football Pitch:

Favaritx - Ermita de Fatima:

Mahon (Maó) - Poliesportu Municipal de Mahon (PAM Stadion):

Punta Prima - Occidental Menorca:

Punta Prima - Football Pitch:

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése