2018. május 28., hétfő

DVSC - Csepel és REAC

Budapesten rengeteg kisebb-nagyobb stadion található, amelyeknél sajnos nekem nem sikerült megfordulnom az utóbbi években, így kénytelen vagyok a régmúltba nyúlni, és baráti segítséget igénybe venni, ha a csepeli és rákospalotai stadiont kívánom megosztani az érdeklődőkkel. 
A kilencvenes évek elején a Csepel SC még stabil NBI-es csapatnak számított, majd haladva az időben egyre kevesebb lett a pénz a "szigetországban", és előbb a másodosztály következett, majd a lehető legrosszabb, a megszűnés. Szerencsére ez már a régmúlt, azóta újra alakult a piros-kék alakulat, és stabil NB-s résztvevő, ráadásul a csepeli fanatikusok sem hagyták magára a gárdát, és azóta is aktívan biztatják a kedvenceiket. Egy valami nem változott még a XXI. kerületben, és az a Béke téri stadion, amely stabilan tartja a formáját, mert felújításra nincs pénz, de még a karbantartásra is alig.
Rákospalotán más a helyzet, igaz a Bp. Volán is ott volt a legjobbak között a kilencvenes évek elején, de aztán jött a süllyesztő, majd több osztály megjárása után a REAC-nak sikerült feljutni az NBI-be 2005-ben. Ennek köszönhetően, mi Lokisták is utazhattunk a szépen rendbetett Budai II László stadionba, ahol évekig szerepeltek a kék-sárgák. 2009-óta viszont csak az NBII és NBIII maradt, majd innen is kiestek a BLASZ-ba, amelyet, ha idén megnyernek, és a az osztályozót is sikeresen veszik, akkor újra az NB-s mezőnyben szerepelhetnek.
A képekért köszönet Dihen Tibornak, Szanyi Sándornak és Csapó Sándornak.

Budapest (Csepel) - Béke téri Stadion:
Kép: Szanyi Sándor

Kép: Dihen Tibor

Budapest (Rákospalota) - Budai II László Stadion:
Kép: Dihen Tibor

Kép: Csapó Sándor

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése