2018. május 24., csütörtök

DVSC - BAZ megye

BAZ megyei csapatokkal az NBI-en kívül is találkozott párszor a Lokomotív 1993-óta, így az egykor szebb napokat megélt Ózdi VSE, majd a kisebb nívójú Abaújszántói SE, és végül a kétezres évek egyik meghatározó NBII-es, NBIII-as csapatának a Bőcsi KSC-nek otthona is túraútvonalat jelentett a DVSC számára.
Még 1994-ben látogatott a Loki az ózdi városi stadionba, amely a szebb napokban tíz, de olykor több mint húszezer fekete-fehér fanatikust fogadott egy-egy meccsre. Erre a kupameccsre viszont alig voltak többen kíváncsiak mint 500, és bizony az ÓVSE is csak a harmadik vonalban szerepelt ekkor. A meccset simán hozta a debreceni gárda, és ezen majdnem 25 éve történt meccs óta nem is találkoztak egymással a felek, így én sem láthattam még élőben a  "katlant".
Abaújszántóra 2000-ben látogatott a DVSC, és az akkori kupameccsre 700-an látogattak ki, ami majdnem nézőcsúcsot jelentett a sportpályán. A megye bajnokságban szereplő csapatnak ugyan nem sok esélye volt a DVSC ellen (5-1-es vereséget szenvedtek), de a csoportban elcsípték a második helyet. Olyan neves ellenfelek előztek meg mint a Salgótarjáni BTC, BKV Előre SC. Ezen kupameccs kivételével máskor nem találkozott a két gárda.
Bőcsőn, a Szabadság utcai Stadionban 2008-ban látogatott el elsőnek a Loki, amikor is a második vonalban szereplő együttesek egy része is csatlakozott, az azóta már megszüntetett Ligakupa sorozathoz. Ennek köszönhetően utazott a Lokomotív Bőcsre, és játszotta le a két csapat első tétmeccsét Borsodban, amit csak a visszavágó követett, utána nem találkoztak a felek.

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése