2017. november 12., vasárnap

Magyar Kispályák

Grundokból nincs hiány Magyarországon, így amerre járok egy régi bitumenes "hely" mindenhol akad. Az egy más kérdés, hogy éppen hogyan fest a sportnak otthont adó pályák ezen  képviselője a településeken.
Fülöpön, a széppé varázsolt füves nagypálya és öltözőápület mellett jutott idő és pénz a kispálya rendbetételére is, így új az burkolattal, kapukkal és kosárlabdapalánkkal megáldott játéktér méltó helyet biztosít a sportolni vágyó helyieknek.
Nyírábrányban is ugyanez a helyzet, annyi különbséggel, hogy itt előbb jutott pénz a klubházra és a kispályára, mint a füves nagyra. Jó pár éve felújították ezt a részt, új borítással látták el és kerítéssel kapták körbe, sőt multifunkcionális hatásként egy komplett teniszpályát és hálót is felszereltek az egész közepére.
Nyugatra kalandozva Lovason már rosszabb körülményekkel találkoztam, hiszen az egykori kispálya 2016-ra már teljesen elhanyagolttá vált. Kapuk már sehol, felfestés se sok, egy labdafogó kerítés még éppen állt, de azon is több volt a lyuk mint az épp felület. A többi oldalon a sűrű bozót adta a korlátot, illetve itt-ott még egy-egy vas vagy betoncölöp kiállt a földből kissé balesetveszélyesnek feltűntetve a helyet.
Várpalotán ismét jobb volt a helyzet, a sportcsarnok oldalában elterülő műfüves kispálya teljesen jó kondiban volt, és a kinézete alapján öröm lehet itt focizgatni a helyieknek. Építésére valószínűleg a sportcsarnok renoválásakor került sor, mert korábbról nem emlékszem a pályára, ami persze nem jelenti azt, hogy nem is volt ott valamilyen más formában.
Abádszalók egy kicsit kilóg a sorból, hiszen ott még a kilencvenes években jártam és sajnos azóta sem. A Tó-strandi homokos kispálya azért maradt meg az emlékeimben (sajnos csak ott), mert egy kellemes hétvégét töltöttünk ott pár miskolci, fehérvári és kiskunhalasi haverral egy amolyan "Hajrá Vidék!" tábor keretein belül és ha már ott voltunk fociztunk  egy keményet a helyi galeri ellen, amely majdnem komolyabb csatába is átcsapott. Szerencsére megmaradtunk a sport nemes keretein belül, de emlékeim szerint a strandfoci küzdelmet nem mi nyertük, ha másra került volna sor talán több eséllyel vesszük fel a küzdelmet, de így maradt a tisztes vereség. Sajnos egyetlen képem sincs eme kiruccanásról, így a homoki grund képes megtekintése is várat magára.

Fülöp - Fülöpi Sportpálya:

Nyírábrány - Nyírábrányi Sportpálya:

Lovas - Lovasi Bitumenes Kispálya:

Várpalota - Bányász Stadion:

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése