2017. november 3., péntek

Idegen tollakkal: Hajdúnánás és Tura

Idegen tollakkal címmel új sorozat indul az oldalon, amely olyan sportpályákról ad vissza képeket, amelyeket valamelyik ismerősömtől kaptam. Nem azért mert kértem, hanem azért, mert osztozva a szenvedélyemben, úgy érezték ők is szeretnének hozzájárulni 1-1 felvétellel a gyűjteményemhez. Köszönet nekik érte!
Az első bejegyzés két hazai pályáról ad vissza 2016-os emlékeket és mint a két sorozatot Juhász Istvánnénak és Lovasi Ferencnek köszönhetem, akik kirándulásaik alatt fedezték fel a stadionokat és gondolták úgy, örülnék ezen képeknek. Jól gondolták! Nagy örömöt szereztek vele, ráadásul ezen felvételekkel hozzájárultak ahhoz, hogy egy-egy pályáról idővel pontos, archivált felvételek álljanak majd rendelkezésre.
Hajdúnánás Sportpályája nem idegen számomra, hiszen a kilencvenes évek végén vizitáltam ott a diósgyőri táborral az NBII-ben, de sajnos azóta sem sikerült visszajutnom a FK Hajdúnánás otthonába. Azóta eltelt vagy húsz év és nem csak a stadion, de a környék is megváltozott, így jószerivel már rá se ismernék. A komolyabb felújításra pár évvel ezelőtt került sor és aztán (2015-ben) kapta a Nagy Norbert Sportközpont elnevezést a helyi születésű, egykori NBI-es és válogatott labdarúgó után, akik fiatalon, egy tragikus autóbalesetben hunyt el 2003-ban. A sporttelep az átalakítás óta pompázik, viszont a csapat a nemzeti második vonal helyet a megyei első osztályban szerénykedik. 
Turán még életemben nem jártam, így örömmel vettem pár képet a Régi Vásártéri Sporttelep stadionjáról, mert így némi fogalmam lett a helyi viszonyokról. A TVSK jelenleg a megyei első osztályban vitézkedik, de megfordultak már az NBIII-ban is. A képek alapján a pálya jó kondíciónak örvend és a klubház is arról árulkodik, hogy nemrég végezhettek rajta rekonstrukciót. Remélhetőleg ilyen remek, vagy ennél jobb állapotban lesz akkor is, amikor egyszer személyesen is eljutok a sárga-kékek otthonába.

Hajdúnánás - Nagy Norbert Sportközpont (FK Hajdúnánás):
Kép: Juhász Istvánné és Lovasi Ferenc

Tura - Régi Vásártéri Sporttelep (Tura VSK):
Kép: Juhász Istvánné és Lovasi Ferenc


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése