2017. november 18., szombat

Angol Krikett II.

A második részben is vannak alig használt pályák, de olyan is akad, amelyet megközelítenem nem sikerült. Viszont a krikett jelenléte egykor vagy most megkérdőjelezhetetlen ezeken a területeken, így felkerülnek az oldalra.
Eynshamban, az Oxford Roadon egyedül a labdarúgók "stadionja" van rendszeresen használva, de ott is csak a centerpálya. Az edzőpályák és az út túloldalán lévő krikettpálya már nem ad otthont rendszeres meccseknek, így kicsit nehezebb volt beazonosítani, hogy hol is vannak (voltak) pontosan a játékterek.
A St. Albans városában a Verulamium Parkban még megvolt a krikettpálya 2010-ben, de akkor sem tűnt nagyon kihasználtnak, inkább a labdarúgók és grundjaik domináltak a területen. A római kori falak között elterülő játékterek nem néztek ki rosszul, ami akkor is igaz, ha az egésznek olyan ideiglenes szaga volt és azóta már lehet egy pálya sincs a parkban.
Angliában több Welford nevezető település is található, de én most csak egyről, a nyugat Berkshire-ben találhatóról teszek említést. Pontosabban a falucska kriekttpályájáról, amit végül nem sikerült megtekintenem. A pályához vezető utat ugyan megtaláltam, de mint kiderült, ez egy magánterületen lévő pálya, amit nem lehet csak úgy meglátogatni. Én is csak a kapuig jutottam, ott készítettem pár fotót, majd elmentünk a Welford Parkba, ahol hóvirág borította az egész erdőt, amelynek egyedülálló szépsége kárpótolt a "krikettkudarcért".
Norwichban már jó tíz éve jártam, de csak most került elő a Bishopgate területén készült fotósorozatom, ami a rögbipályák mellett egy krikettpályát is magában rejt. Sok mondanivalóm már nincs a grundról ennyi idő távlatából, de egy biztos, már akkor is a rögbi tűnt erősebbnek a területen, a krikett csak a megtűrt szomszéd szerepét töltötte be. Kíváncsi lennék most mi a helyzet arafelé?
A Whitmash Recreation Groundon (Leamington Spa) is hasonló a helyzet, csak itt a labdarúgók és a nekik szánt pályák dominálnak az egyetlen krikettpálya rovására. 2014-ben nem úgy festett, hogy  "terület birtoklási" csatát megnyerhetik a parafagolyósok, sőt, az akkori "status quo" valószínűleg már nem él és teljesen kiszorultak a Harbury Lane-ről.

Eynsham - Oxford Road:

St. Albans - Verulamium Park:

Welford - Welford Park:

Norwich - Bishopgate:

Royal Lamington Spa - Withmash Recreation Grounds (Harbury Lane):


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése