2017. november 17., péntek

Kispályák a világból

Kispályákból nincs hiány sehol a világban, így amerre járok, ha mást nem is, egy kézilabdapálya méretű grundot csak találok magamnak. 
Kusadasiban, a Batihan Hotelben is így volt, igaz a kispálya mellett egy teniszpálya is ékítette a komplexum sportrészlegét. Sokat nem tudok, nem lehet elmondani a műborítású játéktérről, csak azt, hogy volt, és kispályás foci mellet kosarazásra is alkalmas volt. Igaz jobb ha megfordítom a sorrendet és azt mondom ez egy kosárpálya volt, amit focizásra is lehetett használni.
Innen kicsit messzebb, Fethiyeben már egy nagyobb pályával találkoztam a Majesti Tuana Park keretein belül, de nem csak a pálya, hanem a szálloda is nagyobb volt, így a kézilabdapálya méretű játéktér mellett több teniszpálya is rendelkezésére állt a nyaralás közben sportolni vágyóknak.
Kicsit délebbre evezve a ciprusi Ayia Napa vároában az Atlantica Club tengerre néző hoteljánál egy füves kispályát kaptam lencsevégre, amely a szálloda előtt terült el, megosztva a gyönyörű kilátást egy strandröplabda pályával. Mint ne mondjak, itt élmény lehet sportolni, főleg hobbi szinten, amikor jut idő és van lehetőség a kilátásban is gyönyörködni. 
Továbbgurulva a szigeten Paralimni városában található a görögök lakta keleti országrész legnagyobb stadionja,  Stadio Torus Markou. A helyi labdarúgók mellett a szomszédos Ayia Napa csapat is ezt használja, ha éppen az első osztályban szerepelnek, így nem csoda, ha négy edzőpálya is rendelkezésre áll, sőt, a régi stadionnak is csak a lelátóit bontották el, a játékteret meghagyták. Ezen komplexum végében, a teniszezőkön túl van egy műfüves kispálya, amely inkább a helyiek amatőr igényeit hivatott kielégíteni, mint a profi focistákét. 
Átugorva Görögországba, Sarti falujában a tengerparton, a nagy focipálya mellett volt kiépítve egy betonos kispálya, amin a megszokott foci + kosárlabda segédeszközök voltak elhelyezve. Valamikor nagyon régen, úgy 2004-ben jártam erre utoljára, szóval jó lenne már látni újra a gyönyörű tengerpartot és azt, hogy meg van e még a helyi "sportkomplexum". 
Innen Tunéziába, egyenesen Scanes városába hajókázunk és ott a Sahara Beach Hotel kispályáját tekintjük meg. Sajnos sok pozitívumot nem lehet elmondani a kemény borítású pályáról, hiszen eléggé kiesik a szálloda központjától, így látszik rajta, hogy igazából sosem volt kihasználva, akár csak a mellette lévő teniszpályák. Ráadásul az istállók is a szomszédba vannak, a trágyát meg a kerítés mellett tárolják, így orrfacsaró bűzzel is meg kell küzdenie az ellenfélen kívül annak, aki itt sportolásra adja a fejét. 

Törökország - Kusadasi (Batihan Hotel):

Törökország - Fethiye (Majesti Tuana Park):

Görögország - Sarti:

Tunézia - Scanes (Sahara Beach Hotel):

Ciprus - Ayia Napa (Atlantica Club Sandgarden Beach Hotel):

Ciprus - Paralimni (Stadio Torus Markou):

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése