2017. november 17., péntek

Idegen tollakkal: Utánpótlás Sportcsarnokok

Kalandozzunk most el a kézilabda utánpótlás világába Stoli segítségével, aki nagy-nagy szerelmese a női kézilabdának és ezen belül is a Debreceni Vasutas lányoknak. Fanatizmusából kiindulva sokszor nem csak a nagycsapat, hanem az utánpótlásgárdák meccsein is tiszteletét tette legyen szó bajnok vagy kupameccsekről, esetleg egy hazai vagy nemzetközi tornáról. Most két helyszínt osztanék meg a nagyérdeművel a Balaton partjáról, ahol nem pihentette a mobilját és képi anyaggal lepet meg, amiért nagyon hálás vagyok. 
Siófokon még nincs kész a sportcsarnok, így az SKC a Beszédes János Általános Iskola Tornatermében fogadja az NBI-es ellenfeleit, ami igen csak szűknek bizonyul egy-egy rangadó kapcsán. A terhek enyhítésére elkészült 2013-ban az Utánpótlás Sportcsarnok, vagy másik nevén a Munkacsarnok, ahol az utánpótlás csapatok edzenek és a hazai meccseiket rendezik, valamint az NBI-es gárda is itt tartja a tréningjeit. A parkettás csarnok kiválóan alkalmas edzésekre és az alacsonyabb osztályú meccsek lebonyolítására, viszont az NBI-re nem elég. A szinte vadiúj létesítmény 135 nézőt tud befogadni, feltéve, hogy mindenki helyet foglal, mert állva még beférnének páran a "lelátóra". A Munkacsarnok felhúzása a Kis Szilárd Sportcsarnok építésének első fázisát képezte, majd a szálló készült el és remélhetőleg a 2015-ben elkezdett nagycsarnok is hamarosan befog fejeződni. 
Balatonbogláron, az Urányi János Sport és Szabadidőközpont Sportcsarnokában a Nemzeti Kézilabda Akadémia (azaz NEKA) növendékei vannak otthon. A csarnok szó nem is a legjobb kifejezés, hiszen három csarnokból, azaz három játéktérből áll a komplexum, amelyeket a többi kiszolgáló létesítménnyel együtt kiválóan alkalmasak az utánpótlás nevelésre. A lelátókra majdnem 700 néző fér be, de szükség esetén ezt a kapacitás akár 1.600-ig is fel tudják tornázni. A város éke lett a sporttelep, ahol a NEKA hazai meccsei mellett számos rangos tornát bonyolítanak le, de felkészülésre, tréningre is kiválóan alkalmas az épületegyüttes. A modernizált sporttelepnek köszönheti a város, hogy a borgazdaság után most már sokan a kézilabdával is azonosítják a települést. 

A képekért köszönet Stolinak!

Siófok - Siófok KC Utánpótlás Sportcsarnok (Munkacsarnok):
Kép: Stolárcsik Tamás
Balatonboglár - Urányi János Sport és Szabadidőközpont Sportcsarnok:
Kép: Stolárcsik Tamás
hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése