2017. november 18., szombat

Angol Krikett I.

Egy újabb minisorozat következik a blogon, de ezúttal a labdarúgópályák helyet a kriketterek grundjai kerülnek terítékre 4 részben, egyenként 5-5 helyszínnel. Az első öt településen a krikett már elvesztette prioritását, legalábbis a most közölt sporttelepeken, így csak a helyüket sikerült lefényképeznem.
Bestwood Villagben, a Bestwood Sports Groundról már teljesen kiszorultak a kriketterek, így az egykori pályájuk 2016-ban már a labdarúgók tréningjére szolgált. Talán egykor élénk folyt a Nottingham mellett elfekvő falucskában, de amikor arra jártam, ennek már nyoma sem volt.
Cheshamban a Botley Roadon egy nagyobb sporttelep volt régen, de 2016-ra itt is csak nyomaiban maradt meg az egykori foci és krikettpálya. A területet ugyan kihasználják a szabadba vágyók, kutyasétáltatok, családok, amatőr sportkedvelők, de az egykor gondosan kimért és behatárolt játéktereket már csak nagy gonddal lehetne beazonosítani.
Farnham Royalban szintén eltűntek a kimért grundok, hiszen itt volt több is. Pár éve, amikor arra jártam még meccseket játszottak itt, de azóta eltűntek a határvonalak és úgy tűnt nemigen használják már a Farnham Parkot krikettezésre. Ráadásul a labdarúgópályák is megszűnni látszanak és a háttérben lévő rögbi is haldoklik. A bowling greent rég elpusztították, a hátsó kispálya és a teniszpályák is elhanyagoltak, szóval ha nem virágzana a baseball a területen azt hinné az ember, hogy hamarosan megfog halni a sport Farnham Royal legnagyobb sporttelepén.
Henley-on-Thames folyópartján sétálva mindig beleakad az ember a Marsh Meadow Recreation Area mocsarasnak tűnő területébe, ahol egykoron élt a sport, de manapság csak madarak, mókusok és a jó időben kilátogató városiak lakják. A krikettnek már semmi nyoma a területen, mint ahogy más sportnak sem. Mondhatni, csak egy nagy mezőt lát aki erre jár.
A Barnet Playing Fielden is ugyanez a helyzet, annyi, hogy itt nincs folyó a közelben és a mező sem tűnik mocsarasnak. Viszont a terület egy nagy zöld massza pálya, pályák nélkül. Már elképzelni is nehéz, hol voltak itt is kialakítva a játékterek. Persze végleg nem tűntek el, hisz a gyep szépen zölddel, így bármikor vissza lehetni állítani a korábbi állapotokat, de egyelőre erre nincs igény, így a park marad a kutyasétáltatók paradicsoma.

Bestwood Village - Bestwood Sports Ground:

Chesham - Botley Road Playing Fields:

Farnham Royal - Farnham Park:


Henley-on-Thames - Marsh Meadow Recreation Area:

London - Barnet PlayingFields:

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése