2017. november 18., szombat

Angol Krikett III.

A sorozat harmadik részeként vegyesen kerülnek fel a krikettpályák, azaz van olyan, ami teljesen elhanyagolt és van, ami még ma is használatos. 
Croxley Greenben ez utóbbi található a The Green területén, ahol a helyi (Croxley Guild CC) Cricket Club szerepel. Igaz, a pálya nincs olyan szépen elhatárolva a többi sporttól (rögbi, labdarúgás), de ennek ellenére egyértelmű volt, hogy 2017-ben még élnek és virulnak a fehérruhások a sporttelepen.
Barnetben (London) az Underhill Stadion szomszédságában pár évvel ezelőtt még szépen karban volt tartva a krikett stadion is, akkor semmi jele nem volt annak, hogy 2017-re teljesen elhanyagolttá válik a létesítmény. Pedig ez történt, idén nyáron már egyértelművé vált, hogy nem használják se a pavilont, se a játékteret és a labdarúgók egykori stadionja is egyre kihasználatlanabb a szomszédban. Gyökeres változás kellene az Underhill sporttelepén, mert ha így haladnak pár év múlva semmi nem lesz itt, ami a sportra emlékeztetné az erre járókat.
High Wycombe városában a The Cressex Synthetic Centre komplexumában a labdarúgás és a gyephoki lelt otthonra, de azért egy pályát a krikettezőknek is kialakítottak. A kihasználtsága viszont kérdéses, valószínűleg csak a szomszédos iskola tanulói járnak ide meccselni, vagy gyakorolni, mert idekapcsolódó csapatot nem találtam.
Lane Enden nem volt szerencsém, mert túl korán érkeztem a Palying Fields-hez, így a kapuk zárva voltak, nekem pedig túl sokat kellett volna várnom, hogy beléphessek. Ezért marad a külső fényképezés, a távoli klikkelgetés, de sajnos ezzel nem nyertem bepillantást a Lane End Cricket Club életébe. Majd legközelebb.
Wheeler Enden nem volt gond, az egykori kirkettpálya helyét simán megtaláltam és a belépésemet sem akadályozta semmi. Talán csak a nagy gaz volt hátráltató tényező, de ennek kiküszöbölésére a helyi önkormányzat ösvényeket vágatott az elvadult mezőbe, az erre sétálok nagy-nagy örömére. A Wheeler End Common területén már évek, de talán évtizedek óta nincs sportélet és ennek megváltoztatására egyelőre nem is látok semmi esélyt.

Croxley Green - The Green:

London (Barnet) - Underhill Cricket Ground:

High Wycombe - The Cressex Synthetic Sports Centre:

Lane End - Lane End Playing Fields:

Wheeler End - Wheeler End Common:

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése