2018. február 7., szerda

Wales: Cricket

Walesben járva inkább a rögbi és a foci az, ami a helyieknek a sportot jelenti, de azért az Egyesült Királyságban oly népszerű krikett is fellelhető arrafelé.
Carew faluba a település mellett álló kastély miatt érkeztünk és nagyszerű élmányben volt részünk, amikor egy reggeli séta keretében végigmentünk az omladozó küfalak és egy felduzzasztott tó mellett. Innen csak egy utcányira volt a Recreation Ground, ahol két labdarúgópálya mellett a parafagolyósok grundja is ki volt alakítva, sőt, ez tűnt a legkomolyabbnak a település sportpályái közül, ami nagy szó, ha Walesről van szó. A klubépület egy igen nagy létesítmény volt és ha jól láttam nem csak a Carew CC vezetőségének ad otthont, hanem lakóházként is funkcionál, lehet pont a vezetőség számára.
Walesben járva inkább a rögbi és a foci az, ami a helyieknek a sportot jelenti, de azért az Egyesült Királyságban oly népszerű krikett is fellelhető arrafelé. 
Carew faluba, a település mellett álló kastély miatt érkeztünk, és nagyszerű élményben volt részünk, amikor egy reggeli séta keretében végigmentünk az omladozó kőfalak és egy felduzzasztott tó mellett. Innen csak egy utcányira volt a Recreation Ground, ahol két labdarúgópálya mellett a parafagolyósok grundja is ki volt alakítva, sőt, ez tűnt a legkomolyabbnak a település sportpályái közül, ami nagy szó, ha Walesről van szó. A klubépület egy igen nagy létesítmény volt, és ha jól láttam nem csak a Carew CC vezetőségének ad otthont, hanem lakóházként is funkcionál, lehet pont a vezetőség számára?
Conwy szintén a kastélya miatt vonzza a turistákat, hiszen az egyik, ha nem a legszebb ilyen jellegű épület az országban. Viszont mi, mielőtt a történelmi hagyatékban gyönyörködtünk volna, behajtottunk a Bodlondeb Parkba, ahol a Conwy CC otthona található, és innen már látszódtak a vár falai, sőt mi több, később megmászva a várat simán kivehetőek voltak a krikettpálya körvonalai is.
Llandygai településen volt ugyan kastély, de oda nem jutottunk el, viszont a szállásunktól nem messze volt a Bangor CC hazai pályája, így oda kikocsikáztunk egy pillanatra. A Ty Newydd Ground pályája szépen rendbe volt téve, és igaz a pavilonon látszott, hogy nem ma épült, de ettől még rendben volt.
Nem meglepő, de Pembrokeban is van egy nagy kastély, amit meg is tekintettünk, de előtte megnéztük a város egyéb látnivalóit, mint például a Trelett Groundot a határban. A pálya  Pembroke CC jó kvalitásokkal rendelkező otthona, pont a rugby stadionnal szemben helyezkedik el, csak egy utca válassza el a kettőt egymástól. A kriketterek otthona egy igen jól gondozott pályából és pavilonból áll, de lelátó híján csak ez ami értékelhető.
 

Carew - Recreation Ground:

Conwy - Bodlondeb Park:

Llandygai - Ty Newydd Ground:

Pembroke - Trelett Ground:

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése