2018. február 5., hétfő

Debreceni Kispályák II

A sorozat második részében is 5 kispályás helyszín következik Debrecenből.
Az Epreskerti Általános Iskola két különböző grunddal is rendelkezik, és szerencsére mind a kettő "jó egészségnek" örvend. A klasszikus aszfaltozott kispálya mellett az újkori fejlesztéseknek megfelelően egy műfüves is kialakításra került, azaz teljesen megfér egymás mellett az régi és a modern. 
A Galamb utcán már nem volt ilyen jó a helyzet, hiszen az egykori kispálya 2016-ra már teljesen megsemmisült, csak egy labdafogó háló mutatja, hogy egykor itt is volt egy grund, amit sportolásra használtak.
A Vágóhíd utcai Stadion egykori sporttelepén is volt egy bitumenes kispálya, amivel még 1995-ben találkoztam először. Igaz, mint oly sokszor, ebből az időszakból sajnos nincs képem, így eredeti állapotában nem tudom bemutatni ezt a grundot sem. 2009-ben, amikor elsőnek fotóztam a stadiont és tartozékait, akkor már sajnos nagyon el volt hanyagolva a kispálya és a mellette fekvő salakos edzőpálya is, de legalább ebből az időből már fennmaradt pár képem.
A Vámospércsi úton, a DRKK területén is volt egy kispálya, ami a kétezres években már teljesen eltűnt, pontosabban autókereskedés működik ezen a részen, már nagyon régóta. Akár csak a Galamb utcán, a labdafogó háló maradványai még itt is fellelhetők, jelezve, hogy egykoron itt is volt valami más.
A Dózsa György utcán sokkal jobb a helyzet, hiszen itt egy jól kinéző műfüves kispályára akadtam, 2017-ben, amikor arra sétáltam. Mivel ez volt az első alkalom, hogy találkoztunk, nem tudom megmondani, hogy ez a pálya egy teljesen új grund, vagy egykor egy bitumenes kicsi feküdt "alatta", talán majd idővel sikerül kiderítem.

Epreskerti Általános Iskola:


Galamb utca:

Vágóhíd utcai Stadion:

Vámospércsi úr - DRKK:

Dózsa György utca:

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése