2018. február 11., vasárnap

Brent és Barnet

Brent és Barnet labdarúgópályáiból következzen most pár, ahol az elmúlt tíz esztendőben volt szerencsém megfordulni.  
A Vale Farm a helyi Sport Centre-ről, az atlétikai stadionról és az itt székelő Wembley FC csapatáról híres. (Ez egy kicsit túlzás, de mondjuk legyen így.) Ezen nagyobb dolgok mellett a sportközpont rendelkezett egy egyszerű, szimpla focipályával is, ahol főleg fiatal labdarúgók bontogatták szárnyaikat. 2007-ben még biztosan használták ezt a plusz pályát is a Vale Farmon, de 2017-re csak a lekaszált gyep mutatta, hogy hol állt egyszer a grund.
Szintén 2007-ben volt szerencsém a West Hendon Playing Fields nyolc focipályájához, amelyek keresztbe-kasba álltak a mezőn, és megörökítésüket csak annak köszönhettem, hogy a parkon át közelítettem meg a Hendon FC otthonát. Azóta se jártam London ezen részén, így fogalmam sincs mi lett ezzel a pálya rengeteggel és a Claremont Roadon található kisebb stadionnal.
Az Underhillben található stadion és sportpálya sokaság igen fura képet mutatott 2017-ben, amikor utoljára arra jártam. A stadionhoz tartozó épületek ugyanis eléggé le voltak gatyásodva, a focipálya és krikettpálya pedig teljesen elhanyagolt volt már ekkor. A szomszédos "playing fielden" már nagyon régen rendeztek hivatalos sportversenyt, mondhatni meghalni látszott a sport errefelé, ha csak ezt a részt nézzük. Viszont innen egy köpésnyire új füves és műfüves labdarúgópályát alakítottak ki, egy addig, a sport szempontjából teljesen szűz területen. Gyorsan változnak az idők. Most az Underhill Football Ground kerül fel a blogra, amely 2011-ben még jó kondícióban volt, de 2017-re sajnos teljesen elhanyagolt állapotban került. A füvet már nem nyírták egy ideje és a kapuk is kezdtek megdőlni, így a látottak alapján már csak az kérdés mikor dózerolják majd le az egészet. 

London (Brent) - Vale Farm Sports Centre Football Ground:


London (Barnet) - West Hendon Playing Fields I-VIII:

London (Barnet) - Underhill Football Ground:


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése