2018. február 3., szombat

DVSC: MK I.

A Magyar Kupa sorozatban sok kisebb településen vizitált a DVSC és szerencsére pár helyről fényképes emlékek is fennmaradtak. Köszönet értre Bródi Richárdnak, Nagy Balázsnak és az Ultras Debrecen többi tagjának.
A kétezres évek legelején Tápiószentmártonban építettek egy sikercsapatot, amely a megyei bajnokságon túl a Magyar Kupában brillírozott és az évek alatt több nagy skalpot is begyűjtött. A DVSC ellen nem voltak ilyen sikeresek és a 2000 decemberében megrendezett találkozón 5-0-ás vereséget szenvedtek a legjobb 16 között. A meccset 600 néző előtt rendezték meg és a hajdúságból is szépszámú drukker kelt útra, hogy egy feledhetetlen napon legyenek túl a Pest megyei településen.
A Kastélykerti Sportpálya gyepén 2002-ben vizitált a "Nagy Lokomotív" az akkor épp fénykorát élő Bodajki Sportegyesület ellenfeleként. A BSE a második, harmadik vonalban szerepelt ekkor, mint az MTK fiókcsapata, így nem meglepő, hogy a kupában is elég sokáig képesek voltak menetelni. A legjobb 32 között nem sok esélyük volt a cívisvárosiak ellen, akik 3-0-ra lépték le őket. A meccs nem nagyon hozta tűzbe a helyieket, alig 100-an voltak csak a találkozón, és azok nagy része is az MTK-hoz tartozott. A szerdai nap ellenére volt vagy kéttucatnyi debreceni drukker is a meccsen, akik nem jöttek valami jól ki a helyi "suttyókkal".
Nagyberkiben, az Arany János utcai Sportpályán 2007-ben szerepelt a DVSC és a nem éppen közeli túrát egy tucatnyi debreceni ultra abszolválta a hétköznap ellenére. A Nagyberki SC csapatára is ugyanaz volt jellemző mint az előző két gárdára, azaz a két csapat kupatalálkozásakor élte a gárda a fénykorát és az NBII-es szereplések mellett a kupában is összefutottak még pár nagynevű ellenféllel. 2007-ben épp a DVSC volt a soros és az oda-visszavágós rendszer első meccsén hazai pályán sima 5-2-es vereség lett a vége (idegenben is kaptak egy hatost), így ezt a párharcot bizony nem ők nyerték.

Tápiószentmárton (2000):

Bodajk (2002):

Nagyberki (2007):
Képek: Bródi Richárd / Nagy Balázs / Ultras Debrecen

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése