2018. február 5., hétfő

Ciprusi és török teniszpályák

Az elmúlt két esztendő ciprusi és török nyaralásai alatt volt szerencsém rátalálni pár kisebb teniszpályára, ami ugyan a legtöbb groundhopper számára jelentéktelen momentum lenne, de én, mint a sport szerelmese, nem tudom nem észrevenni ezen csodálatos kis alkalmatosságokat. 
Ayia Napa városában épp a Protarasba induló buszra vártunk, amikor megpillantottam egy szépen bekeretezett tenisz komplexumot, ami mint később kiderült a tengerpartról már látott Atlantica Club Sandgarden Beach Hotel hátsó része és egyben teniszezére kialakított helye. Sajnos a privát jelleg miatt sokat nem láttam a pályákból, de ezt a kollekcióm szempontjából most elhanyagolható tényező.
Paralimniben a labdarúgó stadion mellett van a Paralimni Fitness Center, ami egyben a Paralimni Tennis Club otthona is. A salakos és műborítású pályák egy részéhez még fedett lelátók is taroztak, igaz nem nagyok, de 30-50 ember elüldögélhet ott a meccseket nézve.
A Golden Coast Beach Hotel teniszpályái is kicsit kiesnek a tengerparttól, majdnem kinyúlnak a településen áthaladó főútig. Ezt onnan tudom, hogy ott sétálva pillantottam meg a grundokat, amely azért is érdekes mert Pernara egyik legnagyobb sportolásra alkalmas területe, ahová a többi hotel vendége is bátran jöhet ütögetni, lévén ezen kerületben a többi szállodának nincs is teniszpályája.
A törökországi Belekben, a Cesars Temple De Luxe hotelja pár kisebb salakos pálya mellett egy nagyobb centerpályával is bír, amelynek egyik oldalán egy komolyabb lelátót is felhúztak. Ezen klasszikus beton teraszon szerény számításom szerint 250-300 néző kényelmesen elférhet, ami kiemelkedő befogadóképesség az egyszerű pályák sorában.
A belvároshoz közel (még mindig Belekben járunk) van egy hatalmas sportkomplexum (Gloria Sports Arena), ahol a labdarúgás kiszolgálása mellett törekednek arra is, hogy más sportágak is méltó módon legyenek itt elérhetők és űzhetők. Ennek megfelelően a szinte mindenhol népszerű teniszpályák sem hiányozhatnak, amivel be is kerül a sporttelep a mostani kis bejegyzésembe.

Ayia Napa - Atlantica Club Sandgarden Beach Hotel:

Paralimni - Paralimni Fitness Center (Paralimni TC):

Pernera - Golden Coast Beach Hotel:

Belek - Cesars Temple De Luxe:

Belek - Gloria Sports Arena:


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése