2017. január 21., szombat

Henley & Wycombe Cricket



Henley-on-Thames és High Wycombe nagyobb krikettpályái után következzen 5 kisebb alkalmatosság a két városból.
Henleyben az evezés és rögbi után következik csak a foci és a krikett. A Dry Leas sporttelepe is a helyi rögbi klubhoz tartozik, de az edzőpályák szomszédságában valaki, valamikor egy krikett grundot is kialakított, amit én lencsevégre is kaptam. A pályát már valószínűleg nem használják a parafagolyósok, hiszen alig látszódnak a körvonalak és a dobórész, de legalább a fű még nyírva van, így elhanyagoltnak nem mondható a terület. Talán majd egyszer újra felvirágzik itt is a krikett, vagy a rögbisek egyszerűen bekebelezik maguknak.
A Temze partján a Marsh Meadow Recreation Ground területén is ez a helyzet, azaz valamikor volt itt krikettpálya, de mostanság már csak a gyepet nyírják, így maximum apuka dobálgat egy kicsit a fiával a sok kutyasétáltató között hétvégenként.
High Wycombe több nagyobb krikettpályával és csapattal is bír, de én, most három kissebet mutatok be az érdeklődőknek. 
A Desborough Recreation Groundon ugyanaz a helyzet mint Henleyben, a terület meg van és a pálya egykori helyén nyírva van a fű, de jelenleg se kimért játéktér, se aktív amatőr kihasználtsága nincs az ottani krikett grundnak. 
A Magnolia Parkban is hasonló a helyzet, igaz itt legalább az egyesület többi szakosztálya aktívnak mondható, de sajnos a krikettpálya itt is csak alapszinten van karbantartva, meccsekre nem kerül sor a területen.
A The Royal Grammar School Cricket Groundon már más volt a helyzet, hiszen itt az iskola komoly krikett csapattal rendelkezik, akik egy komoly kis pálya tulajdonosának is mondhatják magukat. Sajnos az iskola elzártsága miatt túl sok fotót nem tudtam készíteni, de azért a klasszikus pavilont és a megszokott játékteret és dobózónát meg tudtam örökíteni.


Henley-on-Thames - Dry Leas Cricket Ground:

Henley-on-Thames - Marsh Meadow Recreation Ground:

High Wycombe - Desborough Recreation Ground:

High Wycombe - Magnolia Park:

High Wycombe - The Royal Grammar School Cricket Ground:


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése