2018. július 20., péntek

DVSC - Veszprém és Szekszárd

Még a kilencvenes évek végén játszott kupameccset a veszprémi Városi Stadionban a DVSC, az éppen akkor alacsonyabb osztályban játszó, Veszprémi Labdarúgó Club néven szereplő piros-kék alakulat ellen. Pár évvel korábban még az első osztályban vitézkedtek a bakonyi labdarúgók, és bizony ezen kupameccs környékén senki nem gondolta, hogy hosszú évtizedekig nem lesz újra első, sőt még másod osztályú foci sem a városban. A kupatalálkozóra alig tucatnyi debreceni drukker jutott el csak 1998-ban, viszont a hazai ultrák, akkor még éltek és virultak, és éppen Razzi Infernale néven mutattak be koreográfiát és szurkoltak egy jót a meccsen. Mindhiába, a Loki jutott tovább a következő körbe.
Szekszárdon viszont még soha nem volt első osztályú labdarúgás, de a második vonalban több évtizedet is lehúzott a szekszárdi legerősebb alakulat. 2014-ben az UFC Szekszárd sárga-feketéi ellen lépett fel a debreceni csapat a magyar kupában és simán jutottak tovább. A  Szekszárdi Városi Stadionba is tucatnyi debreceni jutott el csak, de a veszprémi kirándulással ellenben, itt sajnos nem volt hazai tábor, aki hangulatot biztosítson a meccsre, mert a söröző tucatnyi cívis, bizony csak lélekben volt ekkor a csapattal és nem hangban. 
A két helyszínt összeköti még egy dolog, nevezetesen egyik stadionról sincs kézzel fogható, látható, saját felvételem. Sajnos.


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése