2018. július 21., szombat

Anglia: Focipályák duplán II.

A második részben is három dupla következik az angliai labdarúgás hátsó traktusából. Addlestonban, a Victory Parkban sok kikapcsolódási lehetőség nyílik a szabad levegőt kedvelők számára, ebből két nagyobb területen, két labdarúgópálya alakítható ki, amelyeken ha nincs foci, akkor sétálnak, piknikeznek vagy éppen tollasoznak az ott "lézengők". A nomád kinézet ellenére a pályákhoz kiszolgáló rész, öltözők is járnak, szóval csak a stabil játékterek hiányoznak, hogy tényleges "futball" kinézete legyen a parknak, ezt viszont nem hiszem, hogy akarnák az üzemeltetők.
Windsorban, a palotától nem messze található kaszárnya udvarán is van két labdarúgó pálya, amelyek annak ellenére nem bírnak jobb kondícióval, hogy két alacsonyabb osztályú gárda is használja őket otthon gyanánt. Az első természetesen a Windsor Garrison FC, míg a másik a számomra teljesen ismeretlen és idegenül csengő  Microblast 17 FC.  Az állandóság itt sem mérvadó, azaz, csak a bajnoki idényre, vagy csak a meccsekre festik fel a vonalakat és szerelik fel a pályákat kapuval.
Woburban is valami hasonló a helyzet, de itt legalább a gyep minősége jobbnak tűnt, és amikor befutottam a Crowley Road Recreation Groundra az egyik pályán a felfestés, a másikon pedig egy keresztléc nélküli kaput is találtam, amelyek segítettek a pályák pontosabb meghatározásában. Sajnos, ha az alacsonyabb osztályú angol csapatok otthonához nem szezonban érkezik az ember, akkor ilyen kellemetlenségek érhetik, mint engem a Woburn and Wavenden FC otthonának megörökítésénél, amely csak egy eset volt a sok közül.


Addlestone - Victory Park:


Windsor - Windsor Garrison Sports Ground:


Woburn - Crawley Road Recreation Ground:


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése