2016. augusztus 13., szombat

Magyar kispályák

A nagypályák mellett mostanság elég nagy figyelmet fordítok a kisebb grundokra, főleg Magyarországon, ahol nem egy esetben egykori kézilabdacsapatok otthonként szolgáltak ezen grundok. 
Balatonfűzfőn pont egy ilyen pálya eset utamba, amikor a Városi Stadion fényképeztem. Az egykor szebb napokat megélt Fűzfői AK férfi kézisei itt fogadták az ellenfeleiket és a pályán körbeívelő, többsoros beton lelátók arra engedtettek következtetni, hogy volt bőven érdeklődő a FAK meccsein. 2013-ban, amikor arra jártam a pálya még egész jól bírta magát, de a betonsorok között bizony felnőtt a gaz és omladozott is egy cseppet a lelátó.
Debrecenben az egykori salakos edzőpályán alakítottak ki pár kisebb pályát, de ebből csak egyet használnak alkalmanként, de nem olyan sűrűn, hogy legalább a gazt kirugdossák a salak közül. Az egykor szép állapotban lévő edzőpálya mára már szinte teljesen kihasználatlan, csak ez az egyetlen kispálya árválkodik ott, az elhagyatott nagypályán keresztbe. 
A Budai Ézsaiás úton az iskola számára, a nagypálya mellett van kialakítva egy távolról jól kinéző füves kispálya, amelyet a suli "alkalmazottai" mellett mások is kibérelhetnek. Sajnos én se iskolás, se bérlő nem voltam, így meg kellett elégednem pár távolról elkészített fényképpel.

Balatonfűzfő - Városi Stadion Bitumenes Kispálya:

Debrecen - Oláh Gábor utcai Salakos Kispálya:


Debrecen - Budai Ézsaiás utcai Füves Kispálya:


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése