2016. június 18., szombat

Focipályák Angliából I.

Három apró labdarúgópálya kerül most terítékre, amelyek többnyire amatőr sportolóknak, alkalmi csapatoknak nyújtanak lehetőséget a focira. 
Bourne End falujában elsőnek úgy tűnt nem sok keresni valója van a magamfajta "groundhoppernek", mert nincs a településen felnőtt labdarúgó csapat. Aztán kiderült, hogy junior szinte a helyi iskola több gárdát is működtet, akiknek szükségük van pályára, így alaposabb kutatásba fogtam és felfedeztem a Lower Ridge-en található grundot. Igaz a BEJSC nem ezt a területet használja elsősorban, ami fura, mert az iskolát csak egy kerítés határolja a területtől. Ők inkább a szomszédos Wooburn Greenbe járnak át, illetve az iskolán belül is van füves és műfüves pályájuk amit használhatnak. A Lower Ridge már eléggé elhanyagolt volt, mindössze 1 kapu állt már. A területen inkább tűnt az iskolakerülők gyűjtőhelyének, mint a sportolás első számú kiszolgálójának.
Cirencesterben, a Chesterton Lane Football Groundot csak a véletlen sodorta az utamba, amikor a helyi Amfiteátrumot néztük meg. A pálya éppen a látni kívánt római kori maradvány szomszédságában volt, ami azt jelentette, hogy nem hagyom ki a ziccert és csinálok pár képet a gyepről. Igaz sok mindent nem láthattam a pályából, ami inkább hasonlított egy szimpla parkra, mint labdarúgópályára.
Farnboroughban más volt a helyzet, ott a stadion túloldalán állt még egy gyakorlópálya, de komolyabb meccsekre biztos nem használják. A kapuk ugyan álltak, de mély gödrökkel és gyephiánnyal küzdött a játéktér, amit alkalmanként inkább a szomszédos iskola diákjai, mint a Farnborough FC használ.

Bourne End - Lower Ridge Football Ground

Cirencester - Chesterton Lane Football Ground

Farnborough - Peddy Power Park Football Ground


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése