2013. július 7., vasárnap

Anglia legkissebbjei

Anglia szerte találkozhatunk kisebb-nagyobb stadionokkal, sportpályákkal, de én most a legkisebbek közül mutatok be párat. Ezek annyira kicsik, hogy még saját klubházzal vagy állandóan körbehatárolt játéktérrel, kapukkal sem mindig rendelkeznek. Többnyire egy adott kisebb város vagy falu 2. vagy 3. számú labdarúgó csapata vagy esetleg az utánpótlás gárdák küzdenek ezeken a "tereken" kizárólag a játék szenvedélyéért és szépségéért, így feltétlen jár nekik a tisztelet és ez a kis bejegyzés. 

Wooburn Green - Wooburn Park (Bourne End JSC)

Wooburn Greenban található a Wooburn Parkra keresztelt szabadidős tevékenységekre kiválóan alkalmas terület, ahol 2009-ben a Bourne End JSC fiatal labdarúgói gyakorlatoztak. A parkban található még egy krikettpálya is, ami azóta is áll, ellenben a labdarúgó pályával, amiről sajnos az idő múlásával eltűntek az apró kis focisták, sőt még a kapukat is leszerelték. Azóta a kutya sétáltatok és egyéb szabadtéri sportok kedvelői lepték el a gyepet és szórakoznak itt hétről-hétre.


Berkhamsted - Kitcheners Field Castle Hill (Berkhamsted Raiders FC)

Berkhamsted 2. számú csapata a Kitcheners Field-en játssza hazai meccseit, ahol elsősorban a kriketterek, teniszezők és a kültéri Bowlingot kedvelők vannak otthon, de azért jut egy kis sarok a Berkmasted Raiders FC labdarúgóinak is. A klubház közös a Cricket Club tagjaival és a pályák is rendesen "keresztezik" egymást, de azért létezik a BRFC és szélárnyékban ugyan, de űzik a sportot rendíthetetlenül.


Bicester - Pingle Field (Stade Farm United FC)

Bicester Outlet Centerével szemben található a Pingle Field mezeje, ahol a Stade Farm United FC rendezi (rendezte?) hazai meccseit. Maga a terület egy "szép-nagy-zöld" tér, különösebb ismertetőjel nélkül. Se kapuk, se felfestés nem utalt arra, hogy itt egykor vagy jelenleg labdarúgó meccseket rendeznek a sokadik ligában, de fogadjuk el a hozzáértőknek hogy a "United" itt küzd a bajnoki pontokért.


Beaconsfield - Wooburn Green Lane Field (Beaconsfield Town FC)

Ground 1


Ground 2
 

Ground 3
 

Ground 4
 
Beaconsfield 2. számú labdarúgó sporttelepe a Wooburn Green Lane-en található, így az utcanévhez hozzácsaptak egy "Field" jelzőt és már kész is lett a Beaconsfield Town FC hazai pályájának a "névadója". A terület az előzőekkel ellentétben már szépen körbe volt kerítve, igaz nem a pályák (ott csak felfestés volt), hanem maga a park, sőt mi több még egy kis öltöző vagy klubépület is fel volt húzva a pályák mellett.


Great Bookham - Chrystie Recreation Ground (Bookham FC)
Great Brookham-ban az előzőekhez képest már egy "luxuskivitelű" létesítmény várt rám a Chrystie Recreation Ground-on, ahol a helyi Brookham FC pályája volt kialakítva. Igaz a játéktér itt sem volt körbehatárolva csak felvonalkázva, viszont a grundot jelző tábla mellett egy klubépület is volt a mezőn. Itt viszont csak hosszas keresgélés után volt felfedezhető a helyi csapat neve, a sok támogató szponzor között! Against Modern Football! :)

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése