2018. március 11., vasárnap

Small Grounds: Punta Prima

Punta Primán több kispályát is felfedeztem a tavaly nyáron, így megérdemelnek egy külön kis bejegyzést. Az Insotel területén mindjárt kettő is volt az ott pihenő, nyaraló vagy csak éppen megszálló vendégeknek. A lankás lejtőn kialakított sportpályák kiváló állapotban voltak és remek tengerparti kilátás is járt az itt sportolóknak. A kiszolgálás is első osztályú volt, hiszen az öltözők, fürdők teljesen felújítva, egy kisebb belső medence és edzőterem, plusz egyéb kiszolgáló helyiségek is mind-mind a sportolni vágyok igényeit szolgálták. A felső szilárd burkolatú pálya kisebb méretű és inkább a kosarasoknak volt kialakítva. A kicsit mélyebben, de közvetlen az előző mellett elhelyezkedő műborítású kispálya viszont a kispályás labdarúgás minden követelményeinek megfeleltek. A játéktéren kívül egy pár soros beton lelátó is ki volt alakítva a pálya hosszanti oldalon, azaz még a drukkerekre is gondoltak.
Az Occidental keretein belül, egy kisebb multifunkcionális pálya volt, amelyen annyi felfestés volt, hogy egy sportokban nem jártas egyén teljesen összezavarodna, ha látná a vonalkázást. Mivel ide bejutnom nem sikerült, csak kívülről készítettem pár felvételt a játéktérről.
Az üdülőfalu központjában is volt egy kisebb pálya, amely szintén úgy volt kialakítva, hogy több "parkettás" sport is kiválóan játszható volt rajta. A többivel ellentétben ez teljesen szabadon áll minden sportolni vágyó rendelkezésére, így azok is használhatták, akik nem a két említett szállodában szálltak meg. A közös használat ellenére a szintetikus borítású pálya igen jó kondiban volt, de nem csak a játéktérre volt ez igaz, hanem a korlátokra, kapukra is. Hátrányt csak abban szenvedett a többiekhez képest, hogy öltözéshez, zuhanyzáshoz a strand helyiségeit kellett igénybe venni, viszont ez csak pár percre volt a játéktértől.

Insotel Punta Prima:


Occidental Menorca:

Punta Prima Small Pitch:

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése