2018. március 9., péntek

DVSC Kézi: Délkelet-Magyarország

Magyarország délkeleti részében 1993-óta egyedül Békéscsaba városa ad majdnem állandó NBI-es csapatot, de Kiskunhalas, Hódmezővásárhely és a kilencvenes évek elején Szeged is meghatározó volt a honi élvonalban, rajtuk kívül Orosháza és Makó is adott csapatot az első osztálynak. A kupában az említett gárdákon kívül Gyula városa is feliratkozott a sorba, illetve a csongrádi megyeszékhelyről több ellenfele is akadt a Lokinak. Most azon sportcsarnokokról lesz szó, ahol ritkábban lépett fel a Lokomotív.
A Kézilabda Szeged SE Algyőn, a helyi sportcsarnokban fogadta a debreceni alakulatot, de sok babér nem termett a "hazai" lányoknak, és hiába a több mint száz fős hazai közönség, a csarnokban nem alakult ki pokoli hangulat. A másik szegedi gárda (Szegedi KKSE) még 2002-ben fogadta az Orczy János Általános Iskola Sportcsarnokában a nagy nevű ellenfelét és nyolcvan drukker előtt simán kikaptak a legjobb 32-között.
Orosházán a helyi NKC feljutott 2000-ben a legjobbak közé és igen komoly létszámú hazai közönség előtt fogadták a neves ellenfeleket, köztük a debreceni vasutast is. A meccsekre a Városi, vagy más néven az Eötvös-téri Sportcsarnokban került sor és átlagban 6-800 drukker, valamint egy kisebb tábor volt a csapat támogatására, de a jó körítés ellenére a következő évet már ismét a hátországban kezdték. Legközelebb 2007 októberében, az akkor Orosháza-Gyopárosfürdő KSE néven szereplő legerősebb helyi gárda a Magyar Kupában ugyanezen a helyszínen fogadta a DVSC-t, de sima 32 gólos vereséget szenvedtek, a nem éppen lelkes 200 fős hazai nézősereg előtt.
Makón 2006-ban csináltak kiemelkedő női kézilabdacsapatot és meg sem álltak a legjobbak mezőnyéig. A Városi Sportcsarnokban 6-700 néző gyűlt össze a hazai meccsekre és egy egész komoly kis tábort is aktivizáltak erre az egy szezonra, Makó Fanatics néven. A Lokit is elkísérte egy busznyi drukker délre, így az őszi találkozó fergeteges hangulatban zajlott a "hagymavárosban".
Gyulán, a Városi Sportcsarnokban 2007 novemberében szerepelt a DVSC a Magyar Kupa sorozatban, és egy tucatnyi Lokista is tiszteletét tette a helyszínen. A hazaiak is voltak vagy 400-an a találkozón, ami nem egy rossz létszám, ha azt nézzük, hogy a Gyula SE meg sem közelítette még az NBI-et. A csarnokban egy kisebb kék-fehér tábor is szokott dalolászni, ami szintén nagy szó az alacsonyabb osztályokban, de ma ezen a napon nem tudtak segíteni a lányaiknak, és vereség egyben a kupabúcsút is jelentette.
Sajnos ezen öt helyszínről nem rendelkezem képekkel, így előbb vagy utóbb csak el kell jutnom ezen sportcsarnokokhoz is!

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése