2014. június 6., péntek

Egy kis tenisz


A focipályák után baktatva számtalan más sportpályát is lencsevégre kaptam az évek során. Ezen bowling green, tenisz és más sportokra alkalmas játékterek gyakran szerves részei voltak az adott sporttelepnek, de tudatosan csak később kezdtem el szelektálni és ezáltal fotózni őket. Ennek köszönhető, hogy az elején elég fura képek maradtak csak fent egy-egy most bemutatott teniszclub otthonáról.

A Berkhamstedben található Kitcheners Fielden a krikett, futball és bowling green mellett egy három pályát magába foglaló tenisz "tér" is megtalálható. Igaz működő egyesületet nem találtam a pályához, így csak az amatőr szinten sportolni vágyók ütögethetnek a területen megfelelő klubtagság és pályafoglalás befizetése után.
Bovingdonban a helyi focisták kis szentélye mellett van kialakítva a Bovingdon & Flaunden Tennis Club otthona, melynek a neve is a labdarúgóktól származik: Bovingon FC Ground Tennis Courts. Ottjártamkor épp egy torna közepén voltak, így a pálya fotózása "kizárt" volt, de legalább a bejáratot sikerült megörökítenem.
Farnham Common One Pin Lane nevezetű sportmezején a helyi Sport Club működik egyszerre több szakosztállyal, így a Farnham Common TC is itt rendezi hazai tornáit és meccseit. Hétvégén jártam a területen és egyszerre rendeztek krikett meccset és tenisz versenyeket, így csak távoli képekkel sikerült megörökítenem a két pályát.
Gerrards Cross településen hasonló volt a szituáció mint az előbb és a Duke Lane-en a helyi Sport Egyesület keretén belül üzemelt a Gerrards Cross SC tenisz szakosztálya. A pályák igen szépen karban voltak tartva, mondhatni ez a rész sem hazudtolta meg a település "elit" jellegét.
Seaford tengerparti városában a The Salts Recreation Groundra keresztelt rögbi és krikettpálya mellett volt kialakítva egy többpályás tenisz "tér" ahová bárki betérhetett. Csak a megfelelő óra vagy napidíjat kellett kifizetni és akár mezítláb vagy bakancsba is ütögethetett párat a gyerekkel vagy a nagyival.  Ennek köszönhetően a pályák és a környezetük is elég ramaty állapotban voltak, de a célnak még egyenlőre megfeleltek.

Berkhamsted, Kitcheners Field
 

Bovingdon, Bovingdon FC Ground

Farnham Common, One Pin Lane

Gerrards Cross, Duke Lane

Seaford, The Salts Recreation Ground

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése