2014. június 8., vasárnap

Angol focipályák nagyítóval keresve


A krikett és a rögbi mellett a legtöbb településen az első számú csapat mellett sokszor második és harmadik számú futballgárda is működik, amelyek nem az első utánpótlásait, hanem többnyire egy kisebb, családiasabb klubot takarnak. Ezen kisebb klubok gyakran egy-egy iskola sportpályáján vagy szimpla "recreation groundon" rúgják a bőrgolyót. Ezen "icipici" klubok még kisebb pályáiból tárok fel ismét ötöt.

Bicesterben egyszerre több kisebb csapat is működik, ebből az egyik a Bicester SA a The Tudor Jones Building Football Ground gyepén rúgja a bőrgolyót minden egyes hétvégén, feltéve, hogy otthon játszanak. A pályán a két kapun, a felfestésen és egy kisebb öltözőn kívül semmi más nem volt fellelhető, így csak internetes utánanézésből derül ki, hogy ki is birtokolja eme mezőt hétről-hétre. Ottjártamkor ez még nem derült ki, akkor még csak a stoplinyomokból arra tudtam következtetni, hogy a pályát rendszeresen használják és nekem ennyi elég is volt a fotózáshoz.

Bicester, The Tudor Jones Building Football Ground:


Marlow mellett van egy pici falu Bisham a neve és itt található a Bisham Abbey National Sports Centre, ahol a foci mellett több más játéknak is van kialakított területe. Sajnos a sorompóval elzárt és biztonsági őrrel őrzött területre még egyszer sem tudtam bejutni, így a több focipálya helyett mindössze a kapun kívüli fényképezés maradt meg számomra, így ezen szerény felvételekkel tudok csak a nagyközönségnek is adózni. A centerpályán egyébként a Marlow United FC labdarúgó csapat lép fel házigazdaként, talán majd egyszer kiugrok egy hazai meccsre és akkor a pályákat is láthatom és fotózhatom.

Bisham, BANSC Astroturf Football Ground:

Bisham, BANSC Football Ground 1:

Bisham, BANSC Football Ground 2:



Colden Commonban több park is található és csaknem mindegyikben van egy kisebb foci vagy krikettcsapat amely hazai pályaként jelöli meg az adott "ligetet". A CC FC a szimpla Recreation Groundra keresztelt pályán rúgja a bőrt, igaz semmi nem utalt arra, hogy itt olykor hivatalos labdarúgó meccseket rendeznek. Se kapuk, se pálya, egyedül csak a klubépület jelezte, hogy tényleg létezik a helyi labdarúgó egyesület. A szegényes környezet miatt nem sokat időztem a területen, készítettem pár felvételt, majd irány tovább, hiszen apróságokból akad bőven Angliában.

Colden Common, Recreation Ground:


Gerrards Cross településen évek óta meghalt a foci, pontosabban van csapat, de az elköltözött és együtt indít egy gárdát a szomszédos településsel. A West Common Sports Groundon mára már semmi nem maradt csak a zöld gyep melyet kutyasétáltatók, piknikezők, pihenni vágyók vesznek birtokba. Már csak a műholdas felvételeken látszik az egykori pálya kialakítása, mert élőben már sem a felfestések, sem a kapuk halvány körvonal sem fedezhető fel. Azért csináltam itt is pár fényképet, de sajnos labdarúgó pályát csak a nagyon éles szeműek vagy a jó képzelő erővel rendelkezők tudják kivenni a zöld mezőben.

Gerrards Cross, West Common Sports Ground:

Long Hanboroughban csak egy rossz kanyarnak köszönhetően kerültünk, de szerencsémre pont a helyi "playing fieldnél" fordultam meg, így nem volt mit tenni kiszállva gyorsan feltérképeztem a kriketterekkel együtt használt gyepet. A pálya itt sem volt meg, de valószínűleg itt csak beköltöztették a kapukat téli pihenőre, aminek csak az mond ellent hogy a felfestést sem fedeztem fel, ami legalább a pályát behatárolta volna számomra. Persze az is lehet, hogy minden a felújítás miatt tűnt el a helyszínről, mert a klubház és öltöző épp rekonstrukciós munkálatok alatt volt és ennek részeként lehet a pályát is alaposabb helyreigazításban részesítették.

Long Hanborough, Hanborough Playing Field:


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése